Bloggen

Pontuz eller Pontuz?

Skrevs den 17 april 2012

Börjar vi bli mer och mer personliga varumärken? Börjar personerna bli viktigare än logotypen? I mitt fall är det solklart. Jag jobbar och är Pontuz Löfgren AB – allt jag gör och säger ”smittar” åt bägge håll. Och vår saga visar att det har det har varit klockrent för oss att ha det så här. För personen Pontuz kan det däremot finnas en och annan nackdel eftersom jag är varumärket 24/7. Men till övervägande del är det positivt.

Inom politiken ser vi samma sak. När Socialdemokraterna bytte partiledare från socknens egen hjälte Håkan Juholt till Stefan Lövdén sköt opinionssiffrorna i höjden. Trots att den socialdemokratiska politiken idag förmodligen är likadan som för ett par månader sedan.

Så vilka slutsatser kan man dra av detta? Jo, att det personliga varumärket får allt större betydelse. Pontuz Löfgren AB har den mest kompletta mäklartjänsten på marknaden, vilket förstås bidrar till att vi har en marknadsandel i Kalmar på 40 procent - fantastiska siffror för att vara ett privat företag. Men det personliga varumärket Pontuz Löfgren - som är företagets ansikte utåt - har sannolikt också bidragit till detta.

Som ni förstått av tidigare bloggar så är min Iphone ett viktigt instrument i min vardag. Jag brukar dock alltid vara noga med att inte vara på varken Iphone eller dator när döttrarna är med - då är det de som är viktigast, inget annat. Nu kom det sig dock i helgen att jag stod och tittade på telefonen när Fidelie, fyra år, kröp upp bakom mig. "Pappa, vem chattar du med?" Snacka om att den nya generationen föds in i den mobila och virtuella världen.

Körde 20 kilometer löpning med Duracell-kaninen från Mix Megapol i helgen. Börjar kännas rätt bra nu även om jag i kroppsformen börjar få epitet benget.

Ikväll kör vi Barncancergala. Anders Lundin gästar oss och det blir upp emot 400 personer som kommer och lyssnar på Anders musik och hans historia.

Mirata har landat in från Kanada och Mattias dunsade ner från Shanghai i natt. Skönt att ha dem bägge på plats igen!

I skrivande stund har det växlat från strålande sol till snöfall, men det ska väl vara så i april.

Allt gott/Pontuz

Pontuz eller Pontuz?s namnsignatur