Bloggen

Rätt ska vara rätt!

Skrevs den 6 december 2011

Veckan fick en riktigt fin start, då oktober månads statistik dök upp och förgyllde min dag. I Kalmar hade vi en marknadsandel på 46 procent, vilket gör oss större än tvåan, trean och fyran tillsammans. Kul, sa Bill. Tokkul, sa Bull. Och för att dagen skulle bli riktigt guldkantad hade vi dessutom 40 procent av marknaden i Mörbylånga kommun – och vi har inte ens kontor på ön. Och framgång är förstås ingen slump – jag har fantastiska medarbetare!

Förra veckan avslutades med att en liten skäggig herre kom in och räckte över ett maskinskrivet brev i receptionen för vidarebefordran till mig. Jag fick mig en rejäl skopa i brevet. Hur kunde jag som företrädare för en så välrenommerad firma tillåta att vi benämner Kalmars stadsdelar vid fel namn? För er som bor i Kalmar är området Getingen välkänt. Och för den generation som lever och handlar på 2000-talet är Getingen området från stan fram till Ölandsleden.

Rättning, rättning! Sista biten före Ölandsleden heter Brändtorpet. Jo, jag vet det - men eftersom de som är ute och köper hus sällan känner till detta så blir det ju lite tokigt om jag beskriver ett område som ingen vet vart det ligger. Det positiva med ett sådant här brev är att folk engagerar sig och att det vi gör faktiskt märks.

Lördagen innebar 20 kilometer löpning. Tänk om någon sagt till mig för ett år sedan: "Jo du Pontuz - om ett år så kommer du att börja dina lördagsmorgnar med att springa från Boholmarna till Ljungbyholm och hem igen. Att det stormar ute gör ingenting". Jag hade förmodligen avfärdat henne som tokig...

Jag nollställde dock kaloriskalan på kvällen med en trevlig middag på Larm. Larms "facelift" är riktigt bra. Schysst mat i trevlig miljö där en förfest kan ske i samma restaurang som en bra middag.

Söndag kväll var det dags för det första genetiska testet i familjen. Barnen skulle invigas i Monopol. Skulle deras uppfostran prägla det taktiska spelet? Jag kan säga så här: de är utan tvivel mina döttrar. Jag har ofta efterfrågat vinnarinstinkten hos dem och nu står det utom alla tvivel. Hornen växte på dem och det köptes och "dealades" hej vilt i flera timmar. Hur det slutade? Än så länge får jag nog fortsätta som familjens mäklare... men återväxten är god.

På torsdag i Kalmarposten är vi först in i framtiden igen. Missa inte vår annons där, och vårt nya sätt att ge er den snabbaste vägen till informationen om våra bostäder till salu- först ut är bostadsrätterna!

Det sägs att det är två mycket intressanta anmälningar till Tjörns triathlon (halvdistans) från Kalmar. Bägge är fastighetsmäklare (det är inte jag, även om jag eventuellt ställer upp). Den ena liknar en kille som säljer Boxer på teve och den andre skrattar på både in- och utandning. Jag vill inte sätta någon press på dem, därför nämner jag inte deras namn. Men grabbar - det är nog dags att börja träna snart. Lite inspiration, från Tjörn 2011, till grabbarna kommer här...

 

Ha nu en riktigt bra vecka!

Rätt ska vara rätt!s namnsignatur