Bloggen

Rapport från en blodsugare

Skrevs den 18 oktober 2011

Det ringde en herre i veckan som fått ett av våra direktreklamutskick i brevlådan. Hans budskap var rätt kortfattat: ”Vill jag ha tag på en blodsugare så ringer jag sjukhuset”. Det var Macke som tog emot samtalet. Han blev rätt ställd men fann sig som vanligt. På ett lugnt och behagligt sätt försökte han leda mannen in i ett samtal, men nådde väl inte riktigt ända fram om vi säger så.

Sådant här händer någon gång per år. Och jag kan inte låta bli att fundera över hur hans vardag ser ut. Mannen hämtar posten, ser utskicket från oss, funderar, bestämmer sig för att han inte gillar oss - trots vi aldrig träffats - och tar sig tid att ringa oss för att framföra sitt budskap. Men vad händer sen? Hur tänker han? Det finns en och annan som har rätt gott om tid där ute.

Barometern fortsätter (förmodligen eftersom jag påtalar det här med jämna mellanrum) att annonsera med att "de ledande mäklarna annonserar i Barometern". Samtidigt beskriv vi som marknadsledande i en artikel i samma tidning, vilket rimmar lite dåligt med budskapet i reklamen. Att det figurerar många osanningar på Barometerns annonsavdelning är välkänt, men visst är det konstigt att journalisterna söker fakta och marknadsavdelningen skriver något helt annat?

Jag har upptäckt att ju hårdare jag arbetar, desto mer ler lyckan mot mig. (Thomas Jefferson - USAs tredje president och den främste upphovsmannen till den amerikanska självständighetsdeklarationen)

Mellandottern kom hem från scouterna. Jag frågande hur det var. "Skittråkigt - vi fick inte elda nånting." Inte utan att man blir orolig i brändernas Kalmar...

En bloggläsare påpekade för ett par veckor sedan att det här höll på att bli en träningsblogg. Har därför legat lågt med träningssnacket ett tag. Kör dock på med sex pass i veckan och har nu tappat 14 kilo på ett år - känns fantastiskt. Halvtriathlontävlingen (två kilometer simning, nio mil cykel och två mils löpning) på Tjörn gav mig blodad tand att köra en full längd - om kroppen och knoppen håller... Och det är klart den gör, gäller ju bara att vilja tillräckligt mycket. Imorgon blir det möte om just triathlon - tänkte ta hjälp av proffscyklisten Sebastian Balck.

Denna vecka är det stormöte på kontoret. Det kommer handla mycket om kvarvarande månader så att de blir lika bra som resten av året. Dessutom är det dags att börja sätta ut stolparna för 2012. Har några riktigt roliga grejer på G. Vad det är? Kan jag inte berätta då de flitigaste läsarna på bloggen är kollegor på andra kontor. Sorry - ni får ha tålamod och invänta att era chefer gör som vanligt: kopierar.

Om du inte har varit inne på Facebook och "gillat" Pontuz Löfgren - Inspiration, så gör det. Vår fantastiska fotograf Bruno förser sidan med härliga bilder!

All the best/Pontuz

Rapport från en blodsugares namnsignatur