Bloggen

Rapport från landet “Hoppas”

Skrevs den 15 november 2009

Kalasdags i fredags för hela företaget. En av våra samarbetspartners skulle bjuda på en hemlig tillställning. Gissningarna haglade och eftersom det var avfärd redan vid 17-hugget så var det Glasblåsning och Hyttsill som hade de lägsta oddsen.

Men det var just odds kvällen kom att handla om. Vi skulle nämligen till landet "Hoppas". I landet Hoppas samlas människor för att umgås, ta en öl och kanske en bit mat, och tillsammans hoppas man sedan väldigt mycket. Man hoppas att turstrumporna funkar, att informationen och analysen är riktigt gjord och alla hoppas att alla andra inte hoppas likadant som en själv. Det var en finfin stämning kring bordet, god mat och en del dryck till detta. Så vi fick en mycket trevlig kväll i landet Hoppas - En trevlig kväll på Kalmartravet.

I torsdag var jag uppe och vände i 08-land och passade på att träffa Erik Olsson. Erik driver en av Sveriges största mäklarfirmor med just namnet Erik Olsson. Drygt 100 anställda har respekt med sig i den här branschen. Jag fick en bra genomgång vilket gör att det fanns ett och annat korn att ta med sig hem.

Fredag förmiddag var det dags för stormöte då Växjökontoret var på besök - ett Växjökontor som är fyllt av självförtroende efter en riktigt bra höst. Det är ett flyt som verkar hålla i sig även nu när vi börjar närma oss slutet av året. Visionen om att vara marknadsledande i Växjö vid utgången av 2010 verkar nu finnas inom armlängds avstånd. Som vanligt delar vi ut lite utmärkelser på våra stormöten. Den här gången var det Lina som tog två tunga skalper genom att bli såväl veckans säljare som månadens medarbetare. Bilen och tillika titeln månadens mäklare blev det dock Eva-Karin som tog beslag på.

Även denna helg har det varit fullt program. Jobbade i lördags och avslutade dagen med en middag i goda vänners lag. En riktigt trevlig kväll med god mat hos Ernesto. Söndagen har varit lugn och det är dags för Yoga del två lite senare idag.

Jag var intervjuad av Östran i veckan. Insåg att vi mäklare alltid tror på stigande priser och en stabil marknad - är jag en obotlig optimist? Grejen är faktiskt att sedan jag startade firman för 15 år sedan så har det under i princip hela resan varit stigande priser i framförallt Kalmar. Rätt fascinerande, och det gör att ni får hålla tillgoda med fortsatt optimism i intervjuerna...

 Ha en fin start på veckan/Pontuz

s namnsignatur