Bloggen

Raviner, maneter, racercyklar och träningsvärk

Skrevs den 10 april 2011

Vilket veckoslut det blev! Jag lämnade Kalmar onsdag morgon efter ett bra personalmöte och dessutom ett eget avslut på en affär som började tisdag 22.45 och avslutades onsdag 09.20. Tänk om det alltid kunde vara så . Nöjda och glada kunder blev det dessutom, och det är det allra viktigaste.

Därefter bar det av mot Kastrup för vidare färd till Palma och Mallorca. Jag landade sent, så onsdag kväll blev det bara lite mat och fotboll på en av Santa Ponsas uteserveringar. Jag hade med mig en god vän som är inbiten Manchester United-fan, så restaurang utan fotboll var inte att tänka på eftersom Manchester denna kväll mötte Chelsea. En härlig känsla att sitta i 20-gradig värme utomhus och avnjuta mat och fotboll.

Torsdag förmiddag gick åt till diverse mäklarmöten, ett par visningar och besök hos ett antal pågående projekt. En mycket intressant dag som sträckte över hela den sydvästra delen av ön, och detta i 25-gradig värme.

På torsdagkvällen var mitt arbetspass över och min norske vän - tidigare nämnd i strapatsrika bloggar och som syntes i TV4 i torsdags som instruktör i Nordic Military Training - anslöt till oss tillsammans med ytterligare ett par goa gubbar. Planer skulle smidas för fredag och lördag då vi verkligen skulle sättas på fysiska prov.

Fredag morgon var det frukost klockan sju och därefter upp i bergen för nio timmars canyoning. Med oss hade vi våtdräkt, hjälm, repelleringsutrustning och vattensäkra ryggsäckar med ytterligare utrustning - allt detta uppe på ett berg där solen började värma och svetten dröp om oss innan vi ens påbörjat denna galna dag.

Canyoningen innebar att vi tog oss ner från en bergstopp cirka 700 meter över havet, genom en djup ravin som har en delvis uttorkad älv på botten. Vi tog oss ner genom bergklättring, repellering, hopp (det högsta 14 meter) ner i en liten vattenpöl, simning i åttagradigt forsvatten och avslutade i Medelhavet. Kolla filmen här!

Därefter simmade vi med utrustningen framför oss cirka en timme i öppet hav, tyvärr genom ett manetstim där några av oss blev riktig brända och inte kom undan utan var tvungna att fortsätta simma. Vi tog oss sedan upp på en klippavsats och påbörjade en bergsvandring på ytterligare en timme.

Efter det här passet var det fem mycket trötta pojkar som avnjöt en välbehövlig middag med många goa storys från dagen och samtidigt började lägga upp rutten som skulle genomföras på lördagen.

Tidig start igen och nu cirka fem mils bergscykling. Fem mil låter kanske inte mycket men med nio timmars canyoning i kroppen och med fyra stigningar på över 400 meter så blir det tungt - riktigt tungt.

Jag var hemma i Kalmar strax efter klockan 01 på lördagsnatten efter fantastiskt givande dagar, såväl affärsmässigt som äventyrligt.

Varför gör man sådant här, kanske ni undrar? Ja, det är en bra fråga. Men för min del är det ett fysiskt och psykiskt test av hur mycket jag pallar. Att jag kan öka min kapacitetsnivå när pressen och stressen ökar i vardagslivet är till nytta för både mig, mina kunder och min omgivning. Att göra de här övningarna i mallorcansk miljö ger dessutom underbara naturupplevelser då vi når platser man sällan kan närma sig via normala färdsätt.

Nu är det söndag kväll, kroppen värker och idag fick jag byta ut våtdräkt och racercykel mot kostym istället. Dagens fyra visningar har genomförts...

Hoppas även du haft en skön helg!

I morgon inviger vi GFA, Guldfågeln Arena.

Må väl/Pontuz

 

Raviner, maneter, racercyklar och träningsvärks namnsignatur