Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]ofgren.se

Rekordslakt på Mallis

2011-09-16

Gjorde en av de största affärerna i företagets historia igår (allt har pågått sedan i somras men först nu är det skrivet och klart) – i alla fall om vi pratar privatbostäder. Vi sålde nämligen en bostad på Mallorca för drygt 20 miljoner svenska kronor. Efter en lång process är allt nu klart och vi har ännu en familj som får ett fantastiskt boende på denna underbara ö.

Om en vecka är det dags för mig att åka tillbaks för att hjälpa ytterligare ett par familjer att finna sitt drömboende. Det kanske inte blir 20-miljonersaffärer, men huvudsaken är att fler får upptäcka alla pärlor på Mallorca. Jag pratade med våra mäklare på plats igår och det var nästan 30 grader varmt - och här knackar hösten på dörren.

Idag är det dags för mig att leverera min 40-årspresent till min underbara vän och kollega Mattias. Det blir en dag han aldrig kommer att glömma - jag lovar. Men mer om det i nästa inlägg.

Kalmar FF slår "Blåvitt" borta i Svenska Cupen och helt plötsligt har en hel klubb gått från att vara kräftbete till att bli hjältar. Vi är snabba att döma andra. Lite mer tålamod med det varumärke som är en oerhörd ambassadör för vår stad skulle nog vara klädsamt.

Åt lunch i tisdags med före detta kollegan Göran Johansson, som jag en gång startade företaget med. En go timma där vi garvade åt gamla minnen, skrönorna ven mellan oss och givetvis var allt bättre förr 

Vi har de senaste tio-femton åren varit måna om att ligga några steg före våra konkurrenter. Tillsammans med våra samarbetspartners försöker vi hela tiden utveckla mäklartjänsten, trots att vi bor och verkar i en liten stad. Här är ett exempel på vad vi kan erbjuda våra kunder från och med nu: Klicka här. Detta underbara hus släpper vi på marknaden nästa vecka, och det är något av det absolut snyggaste jag sett i denna genre under mina nästan 20 år som mäklare. Huset ligger i centrala Kalmar och har "allt". Hos en mäklare nära dig nästa vecka.

Idag var det uppstigning före sex för att - innan jag ska fara iväg med Mattias - simträna med Duracell-Johan. Återigen dags att träna i bassäng, vilket känns sådär. Tänk hur träning kan förändra vad man uppskattar. För en dryg månad sedan hyperventilerade jag efter 100 meters crawl. Idag njuter jag av att stiga upp när solen precis gått upp, dra på mig våtdräkten, gå ner till stranden och påbörja ett crawlpass som håller på i nästan en timme. Vi pratar konstant crawl på en sträcka av drygt två kilometer - och jag njuter. Men det är ute i havet - i bassäng är det mer träning än njutning.

Nästa gång lovar jag att berätta lite om Mattias firande.

All the best/Pontuz