Bloggen

Rivstart för firman, sängen för Löfgren

Skrevs den 7 mars 2024

Vilken rivstart det har varit på 2024 – och då menar jag verkligen på alla plan! Det har nog inte undgått någon att vi har gått samman med Rydman Langå. Och hittills har det varit en riktig fullträff, även om det är i det korta perspektivet än så länge.

Varför, frågar väl sig en och annan? För att göra en lång historia kort så rör det sig om två, utåt sett, likartade varumärken som har hittat varandra. Bägge har månat om en fin profil, en kundnytta som sträcker sig längre än vad som är vanligt och ett lokalt engagemang där vi värnar om Kalmar. Men viktigaste är ändå att det är två företag där vi verkligen älskar det vi gör; där det vi sysslar med är mycket mer än bara ett jobb.

Om vi fördjupar oss i de bägge företagen har det skilt en del i hur vi organiserat våra respektive kontor, vilket till stor del förstås beror på att det skiljer i antal personer och antal affärer. Men återigen är likheten i det familjära en avgörande faktor till att vi har gått samman. Vi kan nu ta de bägge varumärkenas styrkor och skapa något där summan är större en de enskilda beståndsdelarna. Frida och Simon kommer in med otrolig energi och glädje, och till detta adderar vi en av Sveriges absolut bästa backupfunktioner och en grupp människor som alltid skapar en mening med det de gör.

Kortsiktigt har vi seglat upp till ett av Sveriges tio mest säljande kontor just nu (källa Hemnet 1 jan till 7 mars). Det är rätt häftigt när vi sitter i lilla Kalmar. När stormen drar in bygger vissa vindskydd medan vi passar på att hissa segel.

På det privata planet har det varit allt annat än full fart, lite beroende på hur man ser det. Som jag nämnde i mitt förra blogginlägg är 2024 året då min kropp ska renoveras lite efter alla fysiska stolleprov (läs: Cape Epic) förra året. Och det gick snabbare till operationsbordet än vad jag trott i min vildaste fantasi. I slutet av januari besökte jag Sophiahemmet för undersökning av mitt något sargade vänsterknä. Förra måndagen var jag uppsnittad, ihopsydd och hade fått ett (halvt) nytt knä redan till lunch. Jag måste berömma Sophiahemmet för fantastik effektivitet och vård!

Således fungerar nu sängkammaren och soffan här hemma som kontor i ett par veckor. Allt har gått bra men kroppen förbrukar all sin energi till knäets läkprocess, så jag måste erkänna att jag har varit rätt matt ett tag. Den här veckan är jag dock igång i upprätt position och nästa vecka kommer jag att försöka krycka mig in till kontoret för att köra igång i alla fall halvtid och sedan öka därifrån.

Det här är första gången på 32 år som jag är sjukskriven och det är inte riktigt min grej. Läkarna rekommenderade sjukskrivning i två till tre månader. Men två till tre veckor får räcka, annars kommer jag börja klättra på väggarna. Som tur är kan jag göra det mesta hemifrån medan mina duktiga kollegor sköter det eventuella fältarbetet åt mig.

Nu hade jag turen att jag bara behövde byta halva knäet. Därför hoppas jag på en lite snabbare comeback (även om operationen är i princip som ett helt knäbyte) och att jag kan fortsätta med mycket av det jag tidigare kunnat göra (jag är dock avrådd från långdistanslöpning). Så tror jag faktiskt att jag har hittat min första utmaning 2025 😊 Planen fram till dess börjar sakta formas, för ”drömmar utan en plan förblir just drömmar”.

Pontuz Löfgrens namnsignatur