Bloggen

Så långt näsan räcker…

Skrevs den 13 augusti 2011

Och så svischade en vecka till förbi. En vecka som både bjöd på glädje men också förundran. Att Kalmar är styrt av en socialdemokratisk ledning är kanske inte så konstigt. Det finns ett par politiker i det borgerliga blocket som slänger ur sig den ena grodan efter den andra. Och i fredagens Barometern slogs nog ett borgerligt bottenrekord – en insändare från en borgerlig politiker som ifrågasatte om pengarna som går till Destination Kalmar verkligen är väl använda pengar. Detta dagen efter att det slagits nytt pubblikrekord på Stortorget, och samma dag som rekordet slogs igen och det följdesdessutom upp med en rekordlördag.

Jag kan hålla med den här politikern i sak, att det finns andra organisationer som också behöver dessa pengar. MEN problemet är att den här politikern och ett antal till inte ser längre än näsan räcker. Välgörenhetsorganisationer, idrottsrörelsen, kulturen med flera får nämligen än mer pengar om Destination Kalmar får fortsätta sitt fantastiska jobb. Detta då de allra flesta som besöker triathlonet, GP-loppet, Stadsfesten och uteteatern aldrig hade spenderat en spänn i Kalmar om dessa evenemang inte funnits - för då hade de inte varit här de dagarna. Och Kalmar hade inte fått den här omfattning skatteintäkter

Nu spenderar de pengar som ger skatteintäkter och arbetstillfällen, vilket gör satsningen på Destination Kalmar till en lönsam investering. Dessutom marknadsförs vår stad, vilket gör den till än mer attraktiv - och det skapar i sin tur inflyttning och turism och därmed mer skatteintäkter. En och annan praktiktimme i företagarnas värld, där strategiskt tänkande är A och O, hade nog inte skadat hos en del politiker...

Vi körde vår, på Stadsfesten återkommande, T-shirttävling fredag-lördag. Ett prisbord på runt 100 000 kronor innebar att våra t-shirts var väldigt populära att bära. 3 000 tröjor delades ut på ett par timmar och Kalmars gator färgades blå.

Vår nyinköpta reklamballong, som så vackert seglat över staden i ett par veckor, verkar behöva en helrenovering. Förra lördagens åskväder gav den rätt mycket stryk... så nu blir det omplåstring.

Jag var ute med Triathlon-Marie och körde mitt första riktiga simträningspass i Kalmarsund i fredags. Simning (crawl) har alltid varit ångestframkallande då jag tycker att man andas alldeles för sällan. I själva verket är det ungefär varannan sekund så tanken att jag inte får syre så det räcker finns bara i mitt huvud. Lite crawlskolning från otroligt duktiga Carina Arnesson gjorde att jag och Marie kunde avverka två kilometers crawl i ett blåsigt Kalmarsund. Det var bra länge sedan jag var så nöjd med ett pass.

Det cirkulerar ett rykte på ett antal bloggar att jag borde kandidera till ordförandeposten i Kalmar FF OM Johnny Petersson slutar. Det skulle vara fantastiskt roligt och inspirerande men jag kommer inte kandidera. Jag gör det gärna om kanske tio år, när småbarnsåren är över. För mig finns bara en kandidat till den posten. Det är att min gode vän Ronny Nilsson åter inträder i den rollen. Han och Svante Samuelsson, som jag bägge känner väl och gillar, skulle tillsammans kunna ratta den här skutan så att framgångssagan fortsätter.

Nu i veckan blir det hektiskt. Den så kallade marknaden har verkligen kommit igång och dessutom skall jag transportera hela mäklargänget ut i de djupa skogarna utanför Vetlanda för en fartfylld kickoff.

Önskar alla en härlig början på den nya veckan!

Take care/Pontuz

Så långt näsan räcker…s namnsignatur