Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Såsom i en spegel

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2021-05-04

I fredags var det dags för sjösättning av båten – ännu ett tecken på att sommaren är i annalkande. Men redan i lördags när det sista fixet skulle göras på båten så började jag fundera på varför jag egentligen har skaffat båt på de här breddgraderna. Blåst, åtta grader och regn – stelfrusna fingrar och genomblöta kläder fick mig snart att ge upp finputset. Men när hela familjen såg dagens ljus på söndagen blev det annat ljud i skällan. Ett stilla Kalmarsund låg som en spegel utanför fönstret. Bleke. Solen sken från en klarblå himmel.

Snabbt i med familj, hund, fikakorg och varma kläder i båten. Sakta gled vi sedan ut i sundet och behövde inte åka långt innan vi kunde slå av motorn helt och glida fram ackompanjerade av ett 20-tal sälar som nyfiket tittade upp. Helt plötsligt blev den båt som varit måltavla för frusen förtvivlan nu den som gav oss en naturupplevelse med sinnesro och närvaro. Det blev en lite kylig söndagsmorgon på sjön men väldigt vacker… och båtens berättigande var återupprättat igen.

Om jag nu hade lite svårt att hålla mig varm på sjön i helgen så kommer jag i alla fall att få jobba mig varm veckorna som kommer. Vi ger oss nu in i vår högsäsong, vilket är oerhört roligt men även sätter allt på sin spets. Det är nu vi ska göra skillnad. Det är nu de som vill sälja ser skillnaden på mäklare och mäklare. Fördelarna för kunderna blir påfallande när tempot höjs och misstag ska minimeras trots det höga tempot.

Det är nu vi ska leverera på topp med hjälp av vår egen foto/styling/film-grupp på fyra personer (som snart blir fem) – något som gör att vi snabbt kan komma ut på marknaden med just din bostad. Elva mäklare som får full service från fyra duktiga assistenter vilket gör att våra mäklare kan ha fullt fokus på just mäkleriet. Och dessutom Johanna som alltid finns och tar emot er med sitt stora hjärta när ni kommer in och besöker oss på kontoret. Det är en så häftigt att få se hur det här maskineriet går som ett välsmort schweiziskt armbandsur. Och det växer – idag börjar vår nya villamäklare Sara Örnwigh, som vi har väntat på sedan i höstas.

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare