Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Semesterjobb

2011-06-26

Sitter här på kontoret och avslutar midsommarhelgen. Tänkte jag skulle börja avtrappningen mot semester, vilket innebär en heldags jobb med att rensa skrivbordet. Men visst är det så att allt händer på samma gång precis när man ska vara lite ledig? I förrgår, på midsommarafton, dök en spekulant upp på ett av Ölands största försäljningsuppdrag någonsin – ett uppdrag jag fick in till försäljning för någon vecka sedan men som ännu inte kommit ut.

Så det var bara att avbryta allt vad svenska midsommartraditioner heter... Vi fick ett bra bud som säljaren valde att acceptera innan vi lämnat ut bostaden på marknaden, och vi skrev avtal igår eftersom köparen är från annan ort. Snabba ryck! När jag sedan sitter här och kontaktar lite kunder via mejl och telefon så dyker det upp fler affärsmöjligheter. Jag ser helt plötsligt att om jag lägger pusselbitarna rätt så trillar ytterligare tre affärer ner. I veckan kommer det skrivas två kontrakt till om allt går bra.

Idag sätter jag mig på tåget med Lena och barnen för att bege mig mot Köpenhamn och sedan vidare till Mallorca där det ska bli såväl jobb som semester... men det verkar bli många arbetstimmar innan vi kommer så långt.

I övrigt har det varit en hektisk vecka med några riktigt stora affärer som fallit på plats. Det är alltid skönt att göra så rent hus som möjligt före ledigheten. Som ni läst i tidningarna så har fokuset legat på det stora utbudet av bostäder just nu. Men det verkar som om det snart är ett minne blott, då det har sålts av bra de sista veckorna. Jag ser fram mot en bra höst.

Midsommaraftons morgon började med ett träningspass halv åtta tillsammans med Jesper på Malkars. Inriktningen är nu Lidingöloppet (fattar inte varför jag sa ja - jag är ju inte riktigt byggd som en kenyansk löpare) vilket innebar i princip bara benövningar. Efter knappa timmens träning var det ryggläge och fötterna högt som gällde. Jag var alldeles slut. Om det ska vara så jobbigt att springa i terrängbanan i Stockholm så blir det värre än såväl Vasalopp som Vättern Runt. Uuuuh! Jag hade dessutom fått för mig att cykla in på morgonen... och gick rätt sakta hem.

Nästa vecka sticker Marie Johansson och ett helt gäng från Kalmar ner till Österrike för Austria IronMan-tävlingar i triathlon. Vi håller tummarna för vår egen stjärna Marie att allt går bra där nere. Följ Marie på hennes imponerande träningsblogg http://www.barometern.se/blogg/maries_traningsblogg/

Fyra Kalmarfamiljer tittar på hus på Mallorca nästa vecka. Allt fler väljer denna underbara ö för sitt semesterboende och många finansierar det genom att hyra ut sitt hus under några veckor, vilket det betalas riktigt bra för. Mallorca har till skillnad mot spanska fastlandet klarat bostadskrisen bra, mycket beroende på de tuffa nybyggnadsreglerna på ön. Det byggs bara om det finns köpare och inte i spekulation som det gjorts på fastlandet.

I nästa blogg gör vi halvårsbokslut.

Önskar alla en skön avslutning på helgen!