Bloggen

Simma, cykla, springa, simma, cykla, springa, simma…

Skrevs den 14 augusti 2012

Hagbynästuppen gol när jag var på väg hem efter söndagsmorgonens tidiga löppass. En lat jäkel, den där tuppen. Dessutom lite skovlig i rösten. Han hade kanske varit på samma kalas som några av de personer jag mötte på löprundan . De med skrynkliga klänningar och någon med kavajen på axeln. Jag är inte så säker på att de njöt lika mycket som jag gjorde av denna soliga morgon…

Detta var det sista rena löppasset, med korta arbetsintervaller. Det passar min tunga kropp bättre än de riktigt långa intervaller jag kört tidigare. Nu börjar det närma sig start, så passen blir kortare och med mer fart. När jag stretchade på bryggan hemma kände jag hur fjärilarna i magen började slå med sina vingar allt mer intensivt.
Söndagen fortsatte sedan med resa mot Skara sommarland tillsammans med barnen. Ett Sommarland som definitivt ska ha cred för sitt personliga engagemang vid varje attraktion. Åkvärdar som gör high-five med varje unge, får alla att klappa händerna innan man åker iväg och frågar alla om de hade kul när attraktionen var över. Imponerande.
Tisdagen innebar sista rena cykelpasset. Cykeln nyinställd, nya lättviktshjul monterade, flaskställen aerodynamiskt placerade. Min mentor Sebastian Balck lämnar inget åt slumpen och cykeln kändes perfekt - precis som benen.
Nu är det tisdag kväll och det återstår 80 timmar till start. I morgon kör jag sista testet av alla discipliner. Kort sim, kort cykel och kort löpning - allt i skarpt läge och i en följd. Allt ska funka i morgon. Barometern kommer och vill göra ett reportage. Som ni vet har jag inte mycket övers för vissa delar och positioner på den tidningen, men Jesper och några andra av journalisterna har alltid varit proffsiga - därav min medverkan.
Vi hörs snart igen efter sista testet och med lite tankar timmarna innan start.

Nu dags för kudden

Må väl/Pontuz

Simma, cykla, springa, simma, cykla, springa, simma…s namnsignatur