Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]ntuzlofgren.se

Sista morgonen i värmen

2011-01-12

Sista morgonen har grytt här i Thailand. Det är en fantastisk känsla när vi öppnar skjutdörrarna mot terrassen och vi hör körer av fågelsång ackompanjerade av vågornas brus. Om jag förstått allt rätt hemifrån så ska den morgonsången snart bytas ut mot takdropp som skapats av smältande snö istället. Ja, valet är enkelt i det korta perspektivet.

Hur som helst kan vi se tillbaka på en skön semester, där Thailand är ett säkert semesterkort om man varit här ett antal gånger och kan välja rätt ställen.

Batterierna är fulladdade och anteckningsboken proppfull med idéer och tankar. Och enligt anspelningarna i de mejl jag har fått från kompisarna hemma på kontoret så är alla laddade för att dra iväg på kickoff på fredag för att smida planerna inför 2011. Härligt!

Vi inleder vårt 2011 med att presentera tre nya mäklare som vi är mycket stolta över att ha med oss in i framtiden.

I Växjö sökte vi folk och fick bra respons från mäklare som ville röra på sig och börja jobba hos oss. Louise Gummesson är en framåt och duktig tjej som vi haft ögonen på sedan hon började mäkla. Med en bra utbildning i bagaget och med en stor portion vilja så kommer Louise att bli en stor tillgång för Växjömarknaden.

I Växjö har vi dessutom anställt Rebecca Médoc, som har jobbat hos oss under sina studier på Malmö Högskola där hon läst sin mäklarutbildning. Så hon kommer till oss med en gedigen och färsk utbildning samtidigt som hon har ett par års erfarenhet från mäklarjobbet. Med den inställning Rebecca visat oss under de senast åren så har vi har vi ytterligare en bostadsrättstjärna jämte Lina.

I Kalmar har Åsa Holmkvist tagit steget över till oss efter en mängd år som mycket framgångsrik bostadsrättsmäklare i Kalmar, trots sin ringa ålder. Vi har lovat Kalmarmarknaden att vi ska ha de bästa mäklarna, med den största potentialen, hos oss. Så i Kalmar var det självklart att vi ville ha Åsa med oss. Detta gör att vi tar ytterligare ett steg på bostadsrättsmarknaden när vi nu har Kalmars bägge bostadsrättsdrottningar hos oss. Åsa och Eva-Karin är nog den starkaste bostadsrättskonstellation som visats upp i Kalmar och det känns otroligt bra.

Den största förändringen kommer dock att ske i Växjö, med start nästa vecka. Men det tänkte jag att Mattias ska blogga om inom kort.

Nej, nu är det dags att ta emot de sista solstrålarna. I morgon blir det att gå upp tidigt och mentalt förbereda sig på flygningen hemåt, ställa om sig tidsmässigt och inrikta sig på lite svalare klimat. Tack alla ni som följt oss och alla ni som mejlat under våra Thailandsdagar (kända som okända) med tips och hejarop! Mycket trevligt.

Nästa blogg kommer vi som vanligt att köra "live" från kickoffen där alla medarbetare delger er sina tankar och intryck.

Take care