Bloggen

​Skam den som ger sig

Skrevs den 17 september 2019

För många, många år sedan fick vi idén att starta en Bomässa. Så vi drog vi ihop 15-20 utställare, några föreläsare och en invigningstalare. Allt skulle ske i Kalmarsalen och invigningstalet skulle äga rum klockan tio en lördagmorgon. Men eftersom det bara fanns tjugo åhörare på plats (varav en handfull nyfikna konkurrenter) fick vi skjuta på invigningen till halv elva… och då var de ytterligare tjugo. Det kom lite mer folk senare under dagen, men mässan var allt annat än en succé.

En gång är ingen gång, tyckte vi. Så vi lade ner projektet och förträngde hela idén. En konkurrent (som vanligt en copycat) gjorde nya försök några år senare men med lika torftig utgång.

Åren gick och för drygt fem år sedan kom det hyperaktiva gänget från Alarmstreet med en idé: ”Vi arrangerar en Nytt Boende-mässa som vi kopplar till er tidning Nytt Boende”. Jag var inte jätteimponerad, men ju mer vi filade på idén desto mer övertygad blev jag. ”Vi kör, let´s do it again!”

Så för fem år sedan fylldes Larmtorget med ett femtiotal utställare – succé! Snart växte vi ur Larmtorget och nu fyller vi hela Stortorget med 125 utställare och uppskattningsvis en bra bit över 5 000 besökare. Vi bjöd iväg över 2 000 födelsedagskakor, Knut Knutsson värderade föremål så att varenda Kalmarbo nu är miljonär, bilar såldes på löpande band (ja, bilar är också en del av boendet… eller på väg till och från boendet i alla fall) och vi presenterade våra pågående projekt – bland annat Linnestaden och de kommande byggnationerna på Varvsholmen och på Fredriksskans.

Vidare gavs det tips på hur du gör ditt hus mer färgglatt än en påfågel, det demonstrerades bubbelbad som gör dig så masserad att du aldrig vill gå upp, besiktningsmän botade alla sjuka hus i Kalmar och utöver detta fanns där så många andra duktiga utställare att du skulle kunna kan döpa om kunskapsprogrammet ”Fråga Lund” till ”Fråga Kalmar allt om boende”.

Det var med andra ord en jätteintressant och givande mässa, och så otroligt roligt att träffa alla tidigare och kommande kunder. Tack, Alarmstreet, för ett fantastiskt arrangemang – och tack, alla ni som gratulerade oss på vår 25 årsdag! Vi är överväldigade.

Pontuz Löfgrens namnsignatur