Bloggen

Slipstvång?

Skrevs den 18 juni 2013

Att jag varit hårdrockssångare – med axellångt permanentat hår och blekta slingor – tycks ha varit förra veckans blogg-scoop. Det verkar som om många av er trodde att jag gick i kostym och slips redan när jag började högstadiet. Det var inte riktigt så. Slipsen har däremot följt mig på många sätt genom åren. På studenten var jag den enda killen i min klass som inte hade slips eller fluga. ”Jag kommer ha slips varje dag när jag börjar jobba”, var min förklaring (trots jag inte hade en aning om vad jag skulle göra förutom att rycka in i lumpen måndagen efter studenten).

Så blev det faktiskt också, fram till för några år sedan. I unga år var det dock helt andra och väldigt slipslösa jobb som gällde. Jag började jobba som trettonåring i sportaffär. Därefter hade jag jobb i en videobutik, en tobaksaffär, vid ett löpande band (där jag satte lock på kryddburkar), ett sommarjobb på ett garnfärgeri, tre somrar på bondgård samt extraknäck som fastighetsskötare.
Men allting började faktiskt med en akvariefiskodling på pojkrummet. Jag kunde nog inte gått mer än på lågstadiet när jag födde upp Guppy, Blackmolly, Gurami och vad de hette. Akvariefiskförsäljning genom dörrknackning var nytt då och vad jag vet har ingen tagit efter det ännu. Det är rätt kul att tänka tillbaka ibland... (Och än idag åker slipsen bara på vid speciella tillfällen.)
I veckan var det betydligt skönare sång än på mitt 80-tal. Skolavslutningarna har avlöst varandra och jag har fått uppleva allt från traditionell kyrkosavslutning till en fantastisk dagiscabaret. En cabaret där pedagogerna var minst lika roade och involverade som femåringarna under temat "HipHop Rinkabyholm".
Semestrarna närmar sig. Frågan är om det är bra eller dåligt. Många stressar hårt innan de ska iväg för att hinna få undan allt - och när de sedan är tillbaka efter semestern så ska det jobbas ikapp. Får man semester igen då?
Diskussionerna kring frukostbordet på jobbet har varit mycket djupa denna morgon. Boxer-Hence spontanutropade: "Va gutt de har dé". Alla tittade upp. Hence hade fastnat vid en bild på kossor i en hage. Jag tror att Hence behöver semester nu. Men vi var alla nog överens om att de har det rätt gutt...

 


Passar på att önska er alla en skön midsommar!

Allt gott/Pontuz

Slipstvång?s namnsignatur