Bloggen

Snöskottning och stenkastning

Skrevs den 15 februari 2012

Så står jag där i snöyran klockan tjugo över sex onsdag morgon. Möts av tio centimeter nysnö, och när man som jag bor på en liten ö tornar de här tio centimetrarna upp sig och känns – framför allt så här dags på dygnet – väääldigt jobbiga att få bort. Det är åtta långa dagar kvar till Mallorca – åtta dagar. Kom igen – bit ihop – skotta på – hej och hå!

Jag ska väl ändå försvara snö och vinterlandskap lite eftersom jag fick en fantastisk söndagsmorgon, ty även den natten hade det snöat en hel del. Jag stack ut på veckans 20-kilometers löptur vid sjuhugget på morgonen. Jag sprang cykelvägen hemifrån Boholmarna ner till Ljungbyholm. Fem centimeter nysnö, inte ett spår av varken människa eller djur på hela vägen och snöhäng på träden. Det var som att springa på en vit matta i två mil. Men nu när jag har bilden kvar i huvudet får snön gärna töa bort igen.

Att det var lite extra jobbigt med morgonskottningen kan också ha sitt ursprung i att jag tillsammans med kollegorna gjorde Stockholm måndag till tisdag. En mycket trevlig middag i måndagskväll avslutades på ett kändistätt Riche framåt senkvällen.

Nattsudd har liksom försvunnit från min agenda - det nya hälsolevernet gör att jag är rätt nöjd efter en middag med ett glas vin eller två. Den här gången blev det dock någon timme mindre sömn än vanligt, men jag kände mig stark i tisdags morse när det var dags för en kavalkad av Sveriges ledande föreläsare. Gillis Herlitz pratade initierat och intressant om relationer på arbetsplatsen, Christer Olsson tog vid och fokuserade på företagskultur och det personliga ledarskapet. Friskvårdsexperten och artisten Blossom Tainton-Lindqvist avslutade föreläsarprogrammet. Ett par bra dagar i hufvudstaden.

Sex månader kvar nu - det vill säga drygt 200 träningspass - innan det är dags för Ironman. Undrar om vi i Kalmar fattar hur stort det här kommer bli. En liten aptitretare hittar du genom att klicka här: 

I morgon kväll håller jag och Marcus en av våra populära hussäljarskolor. Fastighetsägare som står i begrepp att sälja får en genomgång i hur en försäljning går till, vad som kan vara bra att känna till och varför det skiljer så oerhört mycket mellan mäklare och mäklare.

Danska fastighetsmäklare blir uppenbarligen allt bättre på att kasta sten. Det "stenkast" som ofta anges som avstånd i bostadsannonser har sedan 2010 vuxit från 153 till 239 meter i snitt. Det har bostadssajten Boliga räknat ut på uppdrag av Søndagsavisen. Som jämförelse kan nämnas att världsrekordet i spjutkastning ligger runt 100 meter.
Extremast bland mäklarna just nu är en man i Nyborg, vars stenkast från ett hus till närmaste by är 943 meter. Han förklarar för Søndagsavisen att annonsen har legat ute mycket länge och att han inte använder sådana ord längre. Någon speciell kasttalang säger han sig däremot inte ha.


Allt gott/Pontuz

Snöskottning och stenkastnings namnsignatur