Bloggen

Sötsurt

Skrevs den 4 december 2013

Ibland är det sött och ibland är det surt – ungefär som dagens blogginlägg. Ni som följer bloggen vet vad jag tycker om november. Inte min favvomånad. Men jag har ändrat mig. November är ju bästa månaden. Bästa månaden på 19 år, faktiskt. Kanske inte till sinnesstämningen, men vi stänger november 2013 som vår bästa månad i företagets historia. Tack alla kunder som gett oss förtroende och stort tack till mina fantastiska kollegor! Ett svårslaget teamwork och pusslande har verkligen gett resultat.

Vi firade detta i fredags när vi var på Stjärnglans i Kalmarsalen. Där blev jag lite imponerad igen. Jag är ingen stor musikkännare (trots min bakgrund som hårdrocksångare) och jag är inget stort Alcazarfan. Men här är trion som levererar. Att åka ut till lilla Kalmar och bjuda på ett sådant engagemang och sådan professionalism - det är stort. Att ett ombyggt Kalmarsalen dessutom kan bjuda 350-400 matgäster på varm mat av god kvalitet är också imponerande. Bra där, Jerker!
Motsatsen till engagemang och professionalism måste vara årets julskyltning i Kalmar. Var är julstämningen och engagemanget? Det här är väl ändå dagen då det ska lysa i barnens ögon, ligga en glöggdoft som smog över staden och stå en tomte i varje gatuhörn? Kalmar Kvarnholmen: gör om och gör rätt nästa år!
Vi stängde ett fantastiskt november och idag fick vi statistik på vad mäklarna i Kalmar omsatte för köpeskillingar i oktober (viss eftersläpning eftersom det bygger på lagfarter). Och 46 procent av marknaden känns stabilt.
Jag höll ännu en föreläsning i veckan. Denna gång för unga företagare i Kalmar län, UF. Jag gillar det här med att trigga unga människor. Få dem att se en dröm, tro på sin dröm och förverkliga den. Idag fick de höra min berättelse och även lite handfasta tips.
En liten blunder bara. Jag brukar aldrig köra efter manus, men en del stödord kan vara bra att ha liggande på podiet. Jag hade därför skrivit ner några ord på ett A4-blad igår kväll. När jag kallades upp på scen lade jag upp bladet. Och på lappen stod det med barnskrift: "Önskelista till Tomten - Ajfån, örhänge, hund..." och så vidare. Jag har av misstag fått med mig barnens önskelista från köksbordet hemma. Men det gick att köra ett föredrag med den som stöd också.
Önskar er alla en underbar vecka!

s namnsignatur