Bloggen

​Stora ledare och långa, tomma stränder

Skrevs den 25 november 2019

Vilken vecka det blev, med härliga insikter på Stora Ledarskapsdagen i Stockholm. Smaka på namn som Åsa Bergman, Lena Herder och Susanne Najafi! Kanske inte så där jättevälkända kvinnor för alla, men Åsa är koncernchef för Sweco med 16 000 anställda i 14 olika länder och anses vara svenskt näringslivs mäktigaste kvinna, Lena är Sverigechef på Ikea och Susanne är serieentreprenören som redan som 31-åring omsatte över 100 miljoner i sina tre bolag.

Tre helt fantastiska kvinnor med tre helt olika ledarstilar, tre helt olika vägar till framgång och tre helt olika personligheter. Samtidigt har de flera gemensamma budskap: våga utmana, olikheter främjar utveckling och skapa starka team. Det känns som om vi kunde nicka instämmande i mycket av detta.

På eftermiddagen var det först den stekheta Anders Hansen och alla hans klokheter om hjärnan och vilka effekter träning har på densamma. Allra sist klev sedan mästaren (enligt mig) upp i talarstolen: Jan Carlzon. Nu 78 år, lite stapplig och kanske inte lika rapp längre men vilka klokheter han levererar – en fantastisk man och ledare. Vi summerade en insiktsfull dag där jag, Mirata och Selma hade mycket att prata om framåt kvällens middag på Hillenberg.

Dagen därpå träffade vi de största i mäklarbranschen, och även det var en spännande dag med givande och tagande åt bägge håll – det känns som om vi ligger väldigt långt fram även nationellt i vårt sätt att driva mäkleri.

Jag lämnade ett regnigt Arlanda på fredagseftermiddagen och tog flyget till Palma. Hade lite förväntningar på ett annat väderläge än det jag lämnade. Landade dock i värsta regn- och åskovädret vilket höll i sig till lördagens morgontimmar. Men resten av helgen har inneburit nästan 20 grader och sol, om än lite blåsigt.

Junie anlände i lördags, så har vi hunnit med några långrunderor på cykeln tillsammans och dessutom fått uppleva det Mallorca som jag tycker är så fantastiskt ”off season”. Ett vilt hav att beskåda, långa tomma stränder som bjuder in till promenader och gemytliga restauranger som krupit tillbaka in i byggnaderna från de annars soldränkta uteserveringarna. Vi går här och myser lite innan vi snart flyger hemåt igen för att ta tag i vardagen och den stundande första advent.

Pontuz Löfgrens namnsignatur