Bloggen

Svullveckor

Skrevs den 2 september 2014

Efter en veckas ”blogg-ledigt”, då ni kunde följa Adriana, är jag tillbaka vid tangentbordet igen. Och här har Ironmanhysterin lagt sig. Allt är ”som vanligt” igen med barnen i skolan, aktiviteterna schemalagda, full ös på jobbet och helt blankt i träningskalendern.

Kroppen och knoppen vilar från träning och ändå fylls dygnets timmar. Dessutom fylls min kropp även med annat än vad den har varit van vid i drygt elva månader. Jag har tagit ett par svullveckor. Äter en massa gott och tar ett glas vin mer än vanligt. Inte bra. Så vad händer? Jo kroppen reagerar direkt. Jag blev trött, åkte på en efterhängsam förkylning och dessutom sköt vågen iväg som raket. Normalt sett räcker det med att jag tittar på ett wienerbröd och jag går upp två kilo. Men eftersom det varit lite mer är bara en godsak i kombination med noll träning så stack vågen snabbt upp fyra kilo. Men snart råder jag nog bot på det, då jag nu har startat uppbyggnadsträningen inför nästa års bravader. Jag mår nog bäst av lite sund mat och en rejäl dos träning.

För övrigt reflekterar jag mest över Sveriges politiska klimat så här i valtider. Fan – det känns inte bra. Vi släpper in rasism och nazism på våra torg. Det är det värsta. Och vissa partier lovar saker, som alla som gått ur grundskolan förstår inte går att genomföra. Kan det verkligen vara så att folk i allmänhet är så naiva att de okritiskt köper det som sägs? Jag är rädd för att det är så och att priset kommer bli högt.

På tal om höga och låga priser. I måndags gjorde jag en liten felbedömning vid en värdering. Jag tycker jag normalt ligger väldigt nära slutpriset i min grundliga värdering, som då också står som utgångspris på de hus jag säljer. Men med över 50 familjer på en visning där spekulanterna bokar in sig med namn o nummer – vi har aldrig ”öppna” visningar – så hade jag tydligen missat någon parameter. Visningen höll på i över fyra timmar och här gällde det att glädja spekulanterna lite. Huset hade pool så självklart var alla spekulanterna inbjudna på det poolparty vi hade under visningen. Vi bjöd på grillat, skön musik, lite bubbel och tilltugg. En härlig inramning kan jag lova.

Två tredjedelar av året har gått och det finns otroligt mycket att glädjas åt på firman. Ett av de största glädjeämnena är vår senaste anställning – Alex. Det tog honom sju månader hos oss att slå sitt tidigare försäljningsrekord… som då baserades på tolv månader. Vi är så glada för att Alex är hos oss och nu utvecklas till en mäklare i det nationella toppskiktet, likt de flesta av våra mäklare.

Ny vecka – nya utmaningar!

s namnsignatur