Bloggen

Tack

Skrevs den 12 mars 2013

Det mest nervösa dokumentet på hela året är öppnat. Vad tycker våra kunder om vårt arbete? Varje år låter vi göra en kundundersökning där säljare och köpare får svara på 13 frågor om hur våra mäklare och assistenter utfört sitt arbete det senaste året. Frågorna gäller de elementära delarna i mäklartjänsten. Vi bedöms på en skala där 1 är underkänt och 6 är suveränt bra. Spänningen och förväntan när jag ska få de här siffrorna slår alla årsredovisningar, alla marknadsföringspriser och andra utmärkelser vi fått under året. Det är den här som gäller. The real thing.

Det är den här undersökningen som ger mig kraft - eller oro. Det är den här som visar vad som verkligen är betydelsefullt. Kundens upplevda nöjdhet. Tuppkammen växte ju längre in i dokumentet jag kom. Jag är så otroligt stolt över mina medarbetare. Inte nog med att de alla är fantastiska människor som ger så mycket glädje. De är dessutom i absoluta toppskicket inom sin profession. Och då pratar jag inte om Kalmarregionen utan hela landet. Allt mynnar ut i svaret på frågan: "Skulle du rekommendera någon i din omgivning att anlita Pontuz Löfgren AB?" På den sexsiffriga skalan gav våra kunder oss 5,63. Hela 5,63 av 6 möjliga! Det är en helt otrolig siffra. Så först och främst vill jag, inför er alla, verkligen berätta hur oerhört stolt jag är över dem som jobbar hos oss. Madeleine, Sofie, Åsa, Mattias, Henric, Adriana, Eva-Karin, Marcus, Ulrika och Mirata - ni är fantastiska! Givetvis vill jag dessutom rikta ett stort tack till alla er som gör ett medvetet val och ger oss förtroendet.

För övrigt hade jag en underbar helg hos mor och far i de djupaste Smålandsskogarna utanför Vetlanda. Här finner jag och barnen ett stort lugn. Jag sprang en riktig långrunda på de små skogsvägar där jag levt mina uppväxtår - inga bilar, inga människor. Helt tyst. Njöt av varenda sekund trots minusgrader och snö som yrde.

Det är sju veckor kvar till årets första Ironman, på Mallorca, och jag känner mig stark. Lämnar en bra vecka bakom mig och ser nästa som en ny utmaning.
Må väl/Pontuz

s namnsignatur