Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]e

Tankar i vårsolen

2011-03-21

Söndag kväll och en lång visningsdag är till ända - en underbar dag då man äntligen kunde stå och värma sig i vårsolen i väntan på att kunderna skulle strömma till. Jag kör några korta i dag:

En fastighetsägare gjorde ett tappert försök att sälja sin fastighet själv. Det började köra ihop sig så han kontaktade oss och meddelade det bud han hade. Budet i sig trodde han inte vi skulle kunna överträffa men han ville att vi skulle avsluta affären. Vi tyckte dock priset var lite lågt och fick då fyra dagar på oss att hitta en köpare som ville betala mer. Fyra dagar senare hade vi en ny köpare och ett nytt, betydligt högre, pris. Vår uppdragsgivare tjänade nästan 700 000 kronor på att anlita oss - och tyckte att vi fick för bra betalt för fyra dagars arbete. Otack är världens lön... men vilka duktiga mäklare jag har!

Lyssnade på triathleten Marie Johansson i torsdags. Hennes föredrag fick mig och mina medarbetare att tänka i nya banor gällande vad som är möjligt, bara man VILL.

Jag och Mattias stängde in oss en halvdag i fredags. Effektiva timmar där viktiga beslut togs: En helt ny tjänst, en marknadsplan för Växjö som snurrades 180 grader och fyra jobbansökningar som tyvärr inte höll måttet.

Just nu säljer vi ett av Ölands häftigaste hus. Kolla länken här

Fick lite tevetid i veckan. Här är klippet.

Lite positivt på räntemarknaden i veckan: SBAB sänker bolåneräntan på bundna bindningstider mellan två och tio år, med mellan 0,07 och 0,18 procentenheter. Övriga bindningstider lämnas oförändrade.

En mils löpning i vårsolen. Tiden var 51 minuter. Kanske ska prova ett maraton ändå...

Tog med mig de två yngsta döttrarna på Calmar Hamnkrogs shoppinglunch i lördags medan mamma och äldsta dottern var på danstävling. Kan starkt rekommendera detta. Riktigt bra mat till bra priser och en avspänd och trevlig atmosfär.

Om du har sisådär en 165 miljoner över så kan det vara läge att följa med på min nästa resa till Mallorca i början på april. För den ringa summan får du det här huset

Nu är dags för en ny vecka. Må gott i vårsolen/Pontuz