Bloggen

Temposänkning i Thailand

Skrevs den 3 januari 2011

Är inne i det Thailändska tempot nu. Det gick förvånansvärt snabbt att komma ner i varv den här gången. Med fantastiskt duktiga medarbetare där hemma kan jag numera slappna av med vetskapen om att allt funkar hundraprocentigt.

 

Mina dagar inleds med att husfrun kör igång sitt stekbord vid stranden precis utanför dörren. Omelett, ägg eller pannkakor enligt önskemål från oss som bor här. Mängder med frukter men också "thailändsk frukost", som vi svenskar nog skulle se som en stadig lunch med currygrytor, nudlar och en del friterat.

Sol, lek och bad på en lugn strand blandas upp med en hel del litteratur. Har precis plöjt igenom en fantastisk biografi av Richard Branson (Virgins grundare), "Den globala entreprenören". En imponerande framgångssaga.

Vi bor på en väldigt lugn strand med västerläge. Varje eftermiddag vid solnedgången kör jag ett löppass på cirka en timme på stranden. Norra delen av stranden är ungefär 75 meter bred och under dryga tjugo minuters löpning var det idag bara jag, stranden och havet - mötte inte en kotte.

När mörkret faller så tänder våra underbara värdar facklor på stranden och dukar upp med vackra kreationer. Maten serveras i lugnt tempo och vi blir ofta sittande i flera timmar. När barnen kommit i säng är det obligatoriskt att kolla mejlen och köra en snabbkoll på de stora nyhetssidorna under någon timma. Och nu tror ni givetvis att jag aldrig kan släppa jobbet helt och hållet? Helt rätt. Varför ska jag släppa det roligaste jag vet? Internet var ett av kraven när vi valde boende. Nu blev det inte riktigt i vår bungalow, utan vi får gå upp till det bord som kallas reception så hjälper dem mig där.

En iakttagelse vi gjorde första morgonen var att det endast fanns ett fåtal solsängar och på alla låg det handdukar redan före frukost. Jag orkar inte med sådant. På en nätsida var det just det enda negativa om vårt ställe: "Var snabb på morgonen så inte tyskarna tar de bästa stolarna!" Morgonen efter var Lena, som är morgonpigg, ute tidigt och lade ut våra handdukar. Men det visade sig att handdukarna på alla stolar första dagen helt enkelt var en service från personalen - det fanns stolar så det räckte till alla. Så förlåt, Tyskland!

Det verkar inte som om jag missar mycket på mäklarfronten hemma ännu - det tycks vara iskallt i dubbel bemärkelse

Här avslutar jag mitt vykort från ett varmt och skönt Thailand, som bjuder en eftermiddagsskur - modell skyfall - en timme varje eftermiddag så här långt.

/Pontuz

 

Temposänkning i Thailands namnsignatur