Bloggen

The Mallorca way

Skrevs den 28 april 2011

Redan efter några dagar på Mallorca har livsrytmen förändrats. Jag sköter mina affärer i Kalmar via mobil och mejl samtidigt som mötesrutinerna här nere är lite annorlunda. Sällan eller aldrig sker de bokade mötena på kontoret utan på en cafeteria eller en enklare restaurang. De större, och viktigare, mötena avhandlas kvällstid på någon restaurang.

Mattias har just anlänt och ikväll är det tänkt att vi tecknar ett större avtal med en ny samarbetspartner här nere. Denna gång är det med en aktör som verkligen vill framåt med den senaste tekniken och som har ett modernt tankesätt, vilket passar den skandinaviska marknaden där vi blir deras agent. Just i internetmiljön ligger vi före de flesta företagen här nere - däremot gör de fantaskiskt snygga presentationer. Och det är något vi mer och mer går ifrån på hemmamarknaden.

Förutom en hel del jobb har jag hunnit med att fira påsk med tjugo norrmän, vilket var väldigt trevligt. Och på tal om norrmän så har givetvis Jens, och hans kopia till bror, tagit ut mig på cykeltur i bergen. Denna gång gick det väl sisådär. Regnet kom, vilket gör vägarna glashala eftersom vi kör på något slitsliknande däck. Då det normalt sett går i dryga 50 kilometer i timmen nedför bergen förstår ni att det var krampaktigt värre denna gång. Lägg därtill havererade växlar och en punktering - vi har varit på bättre rundor.

Dagen efter denna tretimmarsmanöver tyckte Jens att det vore skönt med en joggingtur. Så vi stack iväg i ett skapligt tempo, och som vanligt är den tekniska utrustningen som värsta NASA på denna norrman. Gps, kilometertid, distans, avverkad tid och så vidare. Den "sköna" turen blev 12 kilometer i bergsterräng på dryga timmen. Jens log och tyckte att mina cirka 10 tappade kilon märktes. Själv såg han oberörd ut. En krampaktig natt följde och dagen efter hade jag svårt att räta ut benen.

Från hemmamarknaden kan jag bara konstatera att vi fortsätter vara starka och fortsätter ta marknadsandelar, trots att våra konkurrenter tar in sina uppdrag med förlust. Varför lär man sig aldrig att kunderna gärna betalar, bara de får en riktig mäklartjänst? Eller som jag sade till en kund: "De andra må vara gratis - men du kommer ändå ha mer över om vi får uppdraget eftersom vi hittar fler kunder som betalar bättre pris". Det är det som mäkleri handlar om - att hitta rätt bostad till rätt person. Vi fick nämnda uppdrag.

På lördag bär det av hemåt för mig och Rosenlund - förhoppningsvis med ett bra samarbetsavtal påskrivet och välbehövlig tid att diskutera verksamheten.

Önskar alla en skön helg!

Bästa hälsningar från ett sommarlikt Mallorca

The Mallorca ways namnsignatur