Bloggen

Tillbaka på brottsplatsen

Skrevs den 23 februari 2011

Då var första halvan av veckan avverkad. I söndags var det jobbardag med en bra visning innan helgens stora comeback tog vid. Jag tänkte ju inte ta ett enda stavtag till innan (och definitivt inte efter) jag beger mig till Sälen nästa helg för att glida igenom Vasaloppet. Men Boxer-Henrik övertalade mig att följa med honom till Nybro för lite skidåkning.

Jag har sammanlagt 2,8 mil i benen sedan jag gick i mål i Mora för fyra år sedan. Och nu blev det drygt två mil till, på en enda kväll! Bra skidor och lite sällskap gjorde kvällen till ett skönt träningspass, och helt plötsligt tändes ett litet hopp om att sträckan Sälen-Mora ändå kan avklaras utan ångest. Dessutom har vi i form av Rosenlunds far fått vår egen serviceman, så nu kommer det gå som en dans... kanske. Jag tycker dock att det börjar darra lite nu när nedräkningen har börjat. Vi har genrep på fredag, och klarar vi inte tre-fyra timmars åkning så får nog skidorna åka upp på vinden.

Det pratas rätt mycket bostadsbubbla för tillfället. Hur kan media generalisera så och dra hela landet över en kam? De regionala skillnaderna är rätt omfattande och det finns så många fler parametrar än räntan som är viktig. Utbud. Efterfrågan. Arbetsmarknaden. Planerad byggnation. Regional framtidstro. Och så vidare. Vissa professorer ger dock även räntediskussionen lite jämvikt - läs här hur ett tänkt räntescenario kan ser ut här:

Ni har väl sett de nyutlagda husen här på vår hemsida? Visst blir man sugen på lite andra årstider när man ser förstasidesbilden på det underbara läge vi saluför på Boholmarna just nu? Kolla här.

Vaknade till 16 grader kallt idag. Med det i bakhuvudet så utvecklades dagen bra. Jag fick nämligen ett mejl om att det är dags för jobb på Mallorca 6-9 april. Det känns som det är dags att möta våren...

Det är kallt, det ligger snö, vi är tröttna på vintern... men det är ändå bra fart på marknaden. De som går i säljtankar ska nog göra slag i saken nu. Många väntar in våren men glömmer att många andra tänker samma tanke, vilket leder till att utbudet kan komma att öka, vilket i sin tur dämpar efterfrågan och därmed också priserna. Det var precis vad som hände i Lindsdal förra våren. Många väntade - och oerhört många bostäder kom ut på marknaden samtidigt. Priserna sjönk med nästan 20 procent i området och har fortfarande inte återhämtat sig i vissa delar.

Imorgon kör vi månadens sista coachmöte. Vi gör en bra februari och ska avsluta månaden med ytterligare några avslut.

Vi hörs i helgen!

All the best/ Pontuz

 

Tillbaka på brottsplatsens namnsignatur