Bloggen

Tillsammans

Skrevs den 17 januari 2018

Mmm – jag börjar känna mig rätt nöjd nu när jag skriver ner de sista punkterna i det dokument som heter 2018. De senaste dagarna har jag ägnat åt de där sista små detaljerna som saknades för att planen för året skulle sitta där. Jag har reflekterat över ett fantastiskt 2017 där många (såväl mäklare som övriga medarbetare) har överträffat sig själva. Och 2018 är sista länken i en plan som vi satte redan 2014. En plan där slutmålet var ofattbart onåbart… eller?

I mitt huvud var planen solklar och i mitt huvud visste jag dessutom vad som krävdes organisatoriskt, men det var egentligen ointressant. Det viktiga var att alla som var med på resan – och de som hoppade på i farten – insåg viken fantastisk kapacitet de hade inom sig. Det räckte ju inte med att jag såg det.

Tillsammans, och med olika verktyg för olika individer, kunde vi hitta det där fantastiska som jag är säker på att alla bär på. Det gäller bara att någon trycker på rätt knappar och att personen i fråga kommer i just den sinnesstämningen som är rätt för just henne eller honom. Alla är vi olika, med olika historik, olika egenskaper och med olika drömmar.

Nu har vi ett litet steg kvar för att nå vårt gemensamma slutmål. Det är egentligen det minsta steget men även små steg kräver stort fokus. Och det är just fokus som är ledordet under den kickoff vi beger oss på i helgen och början av nästa vecka. Fokus på att fortsätta utvecklas som personer, som medarbetare och som mäklare, och fortsätta fokusera på att vara en del av gruppens utveckling.

Det är ju tillsammans som vi har skapat något fantastiskt i Mäklarsverige, ingen av oss hade klarat det själva.

Det är också nu nästa plan ska sättas. Tiderna förändras och allt går mycket snabbare. Därför blir den ”långa” planen nu bara tre år. Och dessa tre år bryter jag sedan ner i mindre bitar, som bryts ner till ännu mindre bitar. Det är det dagliga arbetet och den dagliga närvaron som kommer skapa de långsiktiga målen.

Mina nya kompanjoner Henric och Selma har gett mig input och mandat när det gäller allt från målbilder till rekryteringar, och tillsammans med övriga ser vi fram mot ett spännande år. På lördag bär det av på året  kick-off och du kan följa oss dagligen på Instagram och Facebook. Där hittar du oss antingen på företagssidan eller på våra personliga konton och på Instagram söker du på #pontuzlofgrenab.

Önskar alla en underbar vecka!

Tillsammanss namnsignatur