Bloggen

To infinity – and beyond

Skrevs den 7 januari 2014

Det största som kan hända ett företag, liksom en person, är att bli sedd och omtyckt – det är min fasta övertygelse. Kan man dessutom omge sig med människor som ger glädje och energi så är det ännu bättre. Och det är ungefär så jag sammanfattar vårt och mitt 2013, när jag just har stängt årsboken för vårt nittonde år som mäklarbyrå i Kalmar. Jag stänger boken med ett leende på läpparna. Ett leende för all den glädje som 2013 inneburit. Jag lägger händerna på bokens pärm och tar ett djupt andetag, jag rör vid känslan av stolthet. Stolthet över de människor som jag fått förmånen se växa både i sin yrkesroll och på det personliga planet. Vårt fantastiska år beror just på detta. Personer på företaget växer, tar ansvar, mognar och skördar framgångar. Så stora framgångar att vi tillsammans gör det bästa året genom tiderna, igen. Med nästan 500 bostadsaffärer och en omsättning per mäklare i Sverigetopp ser jag fram mot vårt tjugonde år med tillförsikt.

Vi kickade igång året långt ut i de småländska skogarna där ledarlegenden (tillika den förra förbundskaptenen i handboll) Bengan Johansson fanns med oss för att dela med sig av de ingredienser han använt som en av Sveriges mest framgångsrika förbundskaptener genom tiderna. Vi fann snabbt att detta var ett recept vi kunde applicera på vår egen verksamhet, så det fick bli grunden på vårt fortsatta arbete.

Redan i ett tidigt kapitel i årsboken blev vi verkligen sedda. Utmärkelsen Årets Marknadsförare i Kalmar län gick till Pontuz Löfgren AB med följande motivering: "Med underfundig humor och sympati, i stark förening med fantasikittlande påståenden, spetsat med bilder som låter tankarna fara iväg till platser där vi gärna vill se oss själva, har Årets Marknadsförare på ett utmanande sätt lyckats bryta ny mark och skapa en stark igenkänningseffekt." Vi gör saker annorlunda för vi tycker att annorlunda, och för att nytt ofta är bra och särskiljer sig i mediebruset. Priset som årets marknadsförare gav oss en bekräftelse på att vi är på rätt spår och att våra kunder får del av något som uppmärksammas. Kapitel efter kapitel for sedan snabbt förbi och snart var vi framme i november. En månad som oftast är kall, grå och trist. Men just denna novembermånad blev ljus och helt fantastisk. Vi gjorde - i en månad då kolleger på andra mäklarkontor klagar - den bästa månaden genom alla tider. En otrolig känsla och frukten av ett fantastiskt teamwork. November blev på något vis en bra sammanfattning av hela 2013. Elva starka individer som alla är en del av det maskineri som utvinner en otrolig kraft.

För min egen del har det också varit ett bra och spännande år. I min roll som dansk konsul har jag fått förmånen att vid två tillfällen vara värd för besök från Danska Kungahuset. Prinsgemålen Henrik av Danmark har bjudit in mig och Adriana till det Danska Kungaskeppet Dannebrogen där vi fått se en annan typ av liv med Prinsens närmaste vänner. En samvaro som faktiskt lett till att vi i juni blivit inbjudna till Danska Kungahuset.

På träningsfronten blev det ytterligare ett Ironman i Kalmar i augusti. En otrolig folkfest där man som deltagare njuter av varje minut. Eller kanske inte riktigt, men man hjälps av den fantastiska publik som omger banan. Jag tänkte att det kunde räcka med två Ironman, men den livsstil som förberedelserna innebär passar mig bra och ger mig ett välbefinnande - så varför inte fortsätta ett år till? Så nu börjar förberedelserna inför den 16 augusti på allvar igen.

I Årsbokens slutord får vi blicka framåt. Framåt mot vårt tjugoårsjubileum. Tänka att det snart är 20 år sedan jag och min dåvarande kollega Göran Johansson startade upp företaget i en liten etta på 17 kvadratmeter utan kök! Och - som man brukar säga - resten är historia. En fantastisk historia som dessutom bara är halvvägs ännu. Tack alla ni läsare för ett inspirerande år, där era mejl och kommentarer gett mig många skratt. Tack alla ni kunder som gett oss förtroendet att hjälpa er. Tack till våra och våra anställdas underbara familjer och fantastiska vänner som stöttar alla oss på företaget. Tack till alla våra duktiga samarbetspartners. Vi är glada att ha alla er omkring oss, och jag och Mattias Rosenlund är glada för att vi får fortsätta att leda mäklarbranschen framåt genom vårt företag Pontuz Löfgren AB.

Önskar er alla o envar ett riktigt gott 2014!

s namnsignatur