Bloggen

Tomten kom tidigt

Skrevs den 17 december 2014

En vecka kvar till jul. Förväntningar, stress, önskningar, tankar, omtankar, familjärt, ensamt – julen innefattar allt, beroende på vem man är. Och för egen del är jag kluven. Jag älskar lugnet som kan infinna sig natten före jul, likaså julaftons morgon. Jag vet också att jag just denna dag brukar få många tankar som snurrar i mitt huvud, tankar kring alla som inte är med oss längre och deras nära, alla jag känner som sitter ensamma och alla de som kanske inte är lika lyckligt lottade som vi är – att få leva i fred och frihet.

Men vi är inte riktigt framme vid julen ännu. Först och främst har jag en riktigt spännande vecka bakom mig och faktiskt en lika spännande framför mig. Förra veckan gjorde vi klart med en ny medarbetare. Vårt nya yrväder heter Selma Kahrimanovic. Selma är en ambitiös och målinriktad 22-åring som just nu utbildar sig till fastighetsmäklare. Hon är färdig först 2016 men får redan nu börja sin anställning hos oss för att förbereda sig. Selma har lovat att leverera hos oss tills jag går i pension – det gillar jag.

Under hennes studietid kommer ni att möta Selma som en av våra duktiga assistenter, eftersom hon tidigare har genomfört sin mäklarassistentutbildning. Välkommen till oss och tack för att du valde vårt företag, Selma! Och inte nog med det – veckan som kommer gör vi klart med ytterligare två eller tre nya medarbetare. Tomten kom tidigt i år, och det känns som om jag får allt jag skrivit på min önskelista…

Dessutom får vi lite nya ytor att husera i. Under två månader har vi byggt om kontoret, och idag öppnar vi upp vår nya del. Här kommer vi bland annat kunna ha intressanta möten och föreläsningar för upp till 50 personer. Dessutom finns det nya personalytor, vilket innebär att vi kan visa upp Mäklarsveriges bästa arbetsplats – men det ska ju några av Sveriges bästa medarbetare ha såklart.

Nästa blogg blir traditionsenligt en liten nyårskrönika. Ni vet en sådan där som alla mäklare skriver och där alla har haft ett fantastiskt år. Jag tycker redan de börjar dyka upp. En kollega med kedjetillhörighet var tydligen månadens kontor i Sverige – med halva den omsättning vi hade samma månad. Och någon annan hade ökat sina marknadsandelar ”markant” – enligt Tingsrättens senaste statistik för perioden januari-oktober hade de två procent av villamarknaden i Kalmar kommun. Jag undrar hur de hade det ifjol? Men, som sagt – snart kommer en riktig krönika.

Var nu rädda om er där ute och försök njut av de helger som stundar!
 
Vi hörs innan tomten kommer/Pontuz

s namnsignatur