Bloggen

​Triss i ess

Skrevs den 27 april 2021

Ljuset återvänder och med det kommer allt det där njutbara. Klockan är ställd på sommartid, bilen har sommardäck, utemöblerna är framplockade och det som är bäst med Sverige (halva året) är här: det ljusa dygnet. Kineserna säger ju ”Tänd ett ljus i stället för att klaga på mörkret”. Och det är förstås helt rätt, men lite svårjobbat med just solen. Nu är den dock här och jag njuter.

Halvvägs genom våren och när vi närmar oss sommaren känner jag mig härligt tillfreds med det mesta. Mina underbara barn som jag älskar så mycket är friska, jag är lyckligt kär i mitt förhållande med Eliz, jag trivs fantastiskt bra med mina duktiga medarbetare och mitt jobb och jag håller mig hyfsat i form. Allt det där som börjar bli mer och mer viktigt för varje år som går.

Har du någon plan för ditt liv? Har du tänkt på det där kulröret som ploppar ut en kula varje dag och där varje kula symboliserar dagar du har kvar? Vad är viktigt för dig innan sista kulan ploppar ur kulröret? Jag tror de flesta av oss tänker på det men kanske inte gör så mycket åt det, för det är lite så vi alla fungerar – inkluderat mig själv. Vad jag tänker om livet i stort börjar mer och mer komma ner till mig själv. Jag har såväl en påbörjad Bucketlist som en prioriteringslista över vad som ska vara viktigt framöver… men den håller jag för mig själv.

När det gäller jobbet sitter jag just nu och tittar så långt in i kristallkulan det går. Frågan är bara vad som är en lång tid i den skruvade affärsvärlden? Ett år, tre år, fem år eller tio år? Den plan som jag lägger just nu är på tio år – ett spännande och skrämmande perspektiv för mig. Under mina 27 år som egen företagare (jodå, jag var bebis när jag startade) har jag nämligen varit världssämst på budgetar och strategier. Resultatet har alltid fått bli skörden av det vi sår, gödslar och sköter väl. Gör du det första bra så blir det andra bra. Och jag tänker fortsätta så, men på ett mer planerat vis och med en klar tanke på hur det ser ut 2031… Jag är beredd lägga mycket svett på fältet och hoppas på fina skördar även framöver.

Förutom livets klurigheter har jag några korta och fantastiskt roliga saker jag vill berätta. På måndag börjar vår nya mäklare Sara Örnwigh. Henne har vi väntat på sedan i höstas och nu gör hon äntligen sitt intåg i villagruppen. Jag är så tacksam för att Sara väljer att fortsätta sin fina karriär hos oss.

Veckan därpå kan vi presentera nästa nyrekrytering och det är Hugo Gyllensten som går in i vår duktiga foto/bildgrupp. Hugo fotar idag bland annat lyxbostäder i Marbella. Han är ung, kreativ och vetgirig. Och vi nöjer oss inte där! Nästnästa vecka kommer nämligen duktiga och sprudlande Emma Lindberg och förstärker vår fantastiska assistentgrupp. Inget gör mig så glad som när jag får knyta till mig underbara människor. Hjärtligt välkomna alla tre! En närmare presentation om våra nya kollegor kommer så småningom.

Snart kommer jag dessutom att presentera vårens fjärde rekrytering, men jag håller lite på den.

Jag har alla de bitar som krävs för att pusslet ska bli den kanske finaste tavlan Mäklarsverige har skådat. Och jag är så tacksam för att just jag och Selma har fått lägga just det här pusslet.

Pontuz Löfgrens namnsignatur