Bloggen

Tur och retur

Skrevs den 16 juli 2013

“The return makes one love the farewell” sade den franska (varför sade han det då på engelska?) författaren Alfred De Musset. Och det är nog lite så jag måste tänka denna bloggande måndagskväll. Efter två underbara veckor med mina fantastiska döttrar här på Mallorca fick jag idag säga farväl till dem på flygplatsen då de vände hem till Sverige igen. Det gör ont i ett pappahjärta – riktigt ont.

Nu väntar dock en längtansfull mor efter dem så jag vet att tårar i deras fall snart byts mot glädje.
Att "tura", som vi tidigare har förknippat med båtresor mellan Helsingborg och Helsingör, fick dock idag en ny innebörd - fast nu i luften istället för på vatten. Adriana körde nämligen en Palma-Växjö-Palma idag när hon eskorterade barnen hem. Det är riktig guldstjärna för den gärningen.
Jag tänkte ta vara på dagen med en långtur på cykel. Men med min nuförtiden vanliga otur med cykling på den här ön så var det över efter en och en halv timme uppe i bergen, då en eker gick av och hjulet blev skevt. Bara att ringa världens bästa norska Jens och begära assistans. Mallorcanska berg och mobiltäckning är dock ingen bra kombination, så jag fick börja traska för att få täckning. Hallå 2013 - jag trodde att Mallorca fick mängder med EU-pengar för att bygga sin infrastruktur. Glömde de telemasterna?
35 grader i solen, cykelskor, ett bakhjul som inte rullar och duktigt backigt. Jodå - det är vackert här uppe så här års. Efter någon kilometer så löste det sig med telefonen. Bara det att Jens, när jag väl fick tag i honom, var på Waterpark med sina barn. Men som den godhjärtade människa han är så var han vid min sida efter en timma. Så istället för träningsrunda blev det cykelaffären den här eftermiddagen.
Ryanairdebuten är avverkad för min del plus att Adriana provat bolaget två gånger samma dag - dessutom med ett något annorlunda stopp i Växjö på 20 minuter, vilket innebar incheckning "hem till Mallorca" igen långt efter att den traditionella incheckningen stängt. Allt flöt på otroligt smidigt och alla ville hjälpa till. Kanske inte de flådigaste sätena men otroligt "serviceminded" personal, stort utbud av flygplansmat/snacks (kanske inte så gott men ändå) och de håller tiderna hyfsat.
Så från oss får Ryanair klart godkänt på kortare flygningar.
Men hörrni - det är lite sommar och semester, så nu stänger jag locket på laptopen och önskar er en riktigt skön vecka!

Tur och returs namnsignatur