Bloggen

Twentyfour seven

Skrevs den 11 mars 2014

Så lämnar vi bakom oss ännu en vecka att reflektera över, i stort och smått. Kalmar gör en satsning på city som många av oss välkomnar. Men som ni förstått av mina tidigare inlägg tycker jag att man börjar i fel ände – börja på individnivå och ta till den stora kommunala pekpinnen sist istället! Stöd som garanterar ökade skatteintäkter och ett levande centrum är däremot en helt annan fråga.

När jag läser hur vissa politiker tycker att Kvarnholmen bör vara stängt på söndagar för att det är handlarnas andningshål - då blir jag mörkrädd. (I samma andetag tror man att löntagarna bränner mer pengar om de får dem tidigare i månaden). Konsumenten kan nog tänka sig att handla på en söndag, men en förutsättning kan ju vara att det är öppet - framförallt om kringliggande köpcentra har det. Det blir inga affärer om man inte jobbar. Driver man eget kan det dessutom innebära att man får göra det sju dagar i veckan. Det är ett val vi har gjort. Vi styr inte konsumenterna - deras behov styr oss.

Fram med cyklarna, grillen, gungorna, krattan och ogräskorgen - våren kom ju i helgen! Även dotterns nya skateboard skulle fram - och självklart skulle jag visa hur man gör. Men precis när jag ställde mig på brädan flimrade en snabb scen förbi mina ögon. Jag såg gipsvaggor, bandage och skrapsår fulla av grus. Jag insåg också att det var 30 år sedan jag senast stod på en skateboard. Jag skulle "hatta" ett par gånger, men insåg redan där att mitt förnuft övervunnit den i ungdomen så eftersökta adrenalinkicken. Så U-ramp, hatta, Kryptonic 65 mm och allt vad det heter får bli kvar i min dagbok från 80-talet - och bara där.

På tal om 80-talet: en av mina absolut bästa vänner från tiden i Habo, som försvann som en avlöning efter min 25-årsfest för 18 år sedan och som inte synts till sedan dess, dök upp i veckan. De inledande orden på Facebook var "Och vart fan tog du vägen?" Sociala media har sina tjusningar.

Jag får fler och fler förfrågningar från företag som vill att jag ska komma och hålla föredrag. Och jag har lovat att ställa upp på bland annat Big Travels/Scandjets träningsresa till Krotien i september, där jag håller två föreläsningar - häng med, vetja! Det verkar vara ett höjdarställe och upplägget är suveränt.

På träningsfronten knackar det rejält. En manick på dryga 90 kg och snart 44 år börjar hacka. Den ena skavanken efter den andra dyker upp. Det känns som om det kan göra ont de närmaste fem månaderna fram till Ironmanstarten den 16 augusti - men dit ska jag.

Kontoret är färdigt och det blir riktigt bra - en stor eloge till min fantastiska personal och alla underbara kunder för allt tålamod de visat under ombyggnaden. Nu är vi klara att lägga i en ännu högre växel - så häng med... men kom ihåg att njuta av våren också!

Önskar alla en underbar vecka/Pontuz

s namnsignatur