Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Uppe bland molnen

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2018-02-28

Fem förväntansfulla dagar har fyllts, upplevts och avslutats. En resa där två vänner kunde koncentrera sig på just vänskapen, de gemensamma intressena, diskussioner om företagande, livet och framtiden.

Jag och Jonas förenas i grundvärderingar, träningen, familjerna och företagandet. Vi kryddar detta med god mat, mycket skratt och snoriga näsor när vi pushar varandra för att nå en bergstopp uppe där molnen bildar Saturnus ringar kring slutmålet.

Jonas svävar gärna ut om dofter och vyer, och han målar upp sina diskussioner i bilder så detaljerade att solen nästan går i moln. Det mjukar upp mina kanske lite kantigare egenskaper. Jag försöker istället bidra med strukturer, siffror och modeller oavsett det gäller företagande eller vad cykeldatorn visar.

Det är Piff och Puff på semester, där de tokiga upptågen blandas med skratt som får tårarna att spruta och krampen i magen sitter som cementerad. Ibland blir det även samtal som får Det Sjunde Inseglet att framstå som en komedi, men vi kommer ur de diskussionerna rätt snabbt…. och betydligt klokare.

Våra dagar skulle bestå av långa cykelturer i de Tramuntanska bergen men de två första dagarna gav oss regn och bra nära noll grader (det sämsta vädret här i mannaminne) så cykelsadeln byttes mot bilsätet och upptäckter på slingriga vägar, fantastiska byar, storslagna vyer och faktiskt snötäckta bergstoppar. De två sista dagarna stabiliserades dock vädret något så vi fick ett par rejäla genomkörare på cykelsadeln (upplev gärna grafiken över den första turen på mitt Instagram, pontuzlofgren).

Nu sitter vi på planet hem och ser med blandad förtjusning fram mot att möta de snömängder vi fått rapporter om. Eftersom vädret håller på att vända här på Mallorca och temperaturen ska snudda 20 grader i veckan säger en del av mig ”stanna!” medan en annan del vill hem till familj, kärlek och ett liv jag älskar. Jag tar med mig minnena, jag får längta till nästa resa hit och jag hoppas Jonas har njutit lika mycket som jag. Fast det får jag fråga när vi landat eftersom han somnade innan vi kommit ut på startbanan – men han ser nöjd ut.

(PS. Jonas har lagt ut en del på Instagram – prestationsklader)

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare