Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Utan snuttefilt på Påskafton

2012-04-12

Påskhelgen har passerat och en ny helg står redan för porten. Frågan är om de här korta veckorna är sköna eller bara stressande? Hur som helst så hade jag en bra helg i kulturens tecken. Jag kan verkligen rekommendera dig att åka till Ekerums Konsthall och titta på den pågående utställningen.

Här är några smakprov du kan klicka på : Kate Brinkworth, Ernst Billgren och  Kjell Engman.

Väl hemma efter kulturinjektionen råkade jag ut för ett klassiskt i-landsproblem. Tappade mobiltelefonen i klinkergolvet, varpå glasfronten kraschade och touchkontrollen slutade fungera. Lägg därtill att hemtelefonen inte är tillgänglig just nu. Vi pratar alltså Påskafton klockan tjugo över fem - ingen bra tidpunkt att fixa en Iphone.

Så snabbt in i bilen och ut till hemelektronikens mekka: MediaMarkt. De hade självklart redan stängt. Liksom allt annat. Ett sundhetstecken i sig, men vad hjälpte det mig? Så vidare till en av mina bästa vänner, vars fru jobbar på Telenor - hon fixar såklart. Men det fanns bara operatörslåsta Iphones i det hemmet. Inte bra.

Hem igen för att publicera på Facebook att telefonen kraschat. Detta föranledde förstås del skadeglada kommentarer - men sedan hände det grejer. Micke Slang (cykelkompisen) hade en olåst telefon att låna ut. Detta drama utspelade sig i kommentatorsfältet på Facebook och tio minuter senare satt jag lycklig som en tvååring som hittat sin snuttefilt. Snacka om att vissa prylar behöver varningstext: "beroendeframkallande".

Det börjar rulla in bra grejer för försäljning nu... bland annat en rätt trevlig fyrplats. Kolla in hemsidan pontuzlofgren.se!

Ny försäljningsstatistik har kommit från Tingsrätten, denna gång för februari. Ingen stor dramatik utan allt är ungefär som vanligt. I Kalmar hade vi sålt ungefär lika många hus som Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling tillsammans. Vi ligger på en marknadsandel på runt 40 procent, vilket känns helt ok - även om jag alltid strävar efter att ha minst halva marknaden. I Växjö är vi fjärde största mäklare så här långt 2012 och där är trenden mycket positiv för tillfället.

Vi är nu i inledningsfasen för de viktigaste månaderna på året - det är nu vi ska skilja agnarna från vetet på mäklarmarknaden...

Detta blogginlägg får väl avslutas med ett ordspråk förknippat med min Iphone: "Technology makes it possible for people to gain control over everything, except over technology."

Allt gott/Pontuz