Bloggen

Vadå träningsblogg..?

Skrevs den 31 maj 2012

Någon gång lovade jag att det här inte skulle bli en träningsblogg bara för att jag fått för mig att förädla min 40-årskris med ett Ironman. Men idag får vi nog ta och prata lite träning trots allt, eftersom alla frågar om det.

Min lördag skulle inledas med ett cykelpass på ungefär fyra timmar. I gryningen när klockan just passerat sju var det samling. Uppradade på Svanebergsbron stod supercyklisterna Spik, Kaka, Advokaten, Putte Diskhjul och några till. Ett starkt gäng. En fin gryning övergick dock till ösregn efter en timmes cykling. Kallt, blött och allmänt surt.
De här duvungarna har dessutom en tendens att cykla fort. De första tre timmarna hade vi en snittfart på 37 kilometer i timmen. Med en timmes cykling kvar kom så Spik på att vi skulle köra lagtempo hem. Och en snitthastighet på över 40 kilometer i timmen kan jag säga att jag inte var speciellt frispåkig. Uuuuh. Väl hemma var det på med löparskorna och fem kilometers löpning. Det var nog en triathlet som stod modell när gemet uppfanns.
Söndagen innebar havssimningspremiär. Jag simmade ut hemifrån Boholmarna mot Ekö och jag andas alltid åt vänster. Då kan jag säga att det inte är så bra att simma mot en svanfamilj som just fått ungar. De kom nämligen snett från höger. När jag kollade upp för att navigera såg jag en uppbullad svanhane tio meter framför mig. Man är inte så kaxig just då... Allt gick dock bra - för svanen.
Måndag var det styrketräning med Snygg-Jeppe och tisdag morgon kvart i sex var det dags för lite cykel innan det på kvällen blev långdistans med Duracell-Johan. Tjugo kilometer på 1.35 är rätt ok en tisdagskväll och med ett pågående samtal under hela rundan. Bra krut i Duracellen nu
Onsdag var det dags för cykelintervall och idag kör vi simning -  därmed känner jag att det är färdigpratat om träningen för den här gången. Men bra går det och kul är det.
I morgon stänger vi majböckerna och vi gör det med rikligt med vind i seglen. Många bra uppdrag att jobba med, ännu fler på gång och det i en marknad när köparna verkligen är på väg tillbaka efter vinterdvalan. Det är riktigt kul på Pontuz Löfgren AB just nu... ungefär som alltid, med andra ord.
En bra "gerillakampanj" är just över. En kampanj som har gett eko i hela Sverige. Nu gäller det och skörda, tänker ni. Men icke! Nu har vi kommit på en - eller rättare sagt två eller kanske till och med tre - riktigt bra kampanjer. Stefan, Adam, Andreas, Ulrika och gänget på Alarmstreet (vår reklambyrå) får verkligen kreativiteten att leva i ett konstant glädjerus. Jag älskar att jobba i en kreativ grupp där frågan snarare är "vad ska vi plocka bort?" än "vad ska vi nu göra?" Jag säger som den tyska författaren Hans Carossa (föddes 1878 och dog 1956): "Med goda idéer är det som med svamp. Där man hittar en hittar man oftast flera".

Önskar alla en fin avslutning på veckan

Vadå träningsblogg..?s namnsignatur