Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Välkommen 2016!

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2016-01-05

Helt plötsligt stod det noll i alla statistikkolumnerna. 2015 hade inletts. Ett år där förväntningarna var skyhöga. Vi hade lämnat rekordåret 2014 bakom oss, då vi närmade oss smått osannolika 600 avslutade affärer. Och nu skulle det överträffas. För så har vi alltid gjort – överträffat tidigare år.

Inledningsvis låg Dubai för våra fötter. Det var här vi skulle lägga upp planen för 2015. Målen skulle sättas och alla skulle verkligen få utmana sig själva. Och det var en resa som gav oss de verktyg vi så väl skulle behöva under året.

Vi fick en stark inledning på 2015 då april blev en ny ”all-time-high”-månad med 93 kontrakt, vilket är ungefär lika många avslut som några av våra konkurrenter gör på ett år. Fantastiskt – vi var verkligen på gång.

Ett antal andra händelser präglade också första halvåret. Mattias blev invald i Kalmar FFs styrelse, vi hade Pär Johansson från ”Glada Hudik” på vår välbesökta välgörenhetsgala, vi var med på Lindsdalsdagen som bjöd på oväder men ändå mycket värme och gemenskap. Och vi fick två nya stjärnskott till företaget – Selma och Jacob började sina anställningar, vilket gladde oss mycket.

Innan vi skulle spridas för vinden inför sommarens semestrar avslutade vi med att närma oss de stjärnor vi alltid strävar efter att nå – vi tog en ballongfärd över Kalmar. Hu, så mycket det finns att sälja…

Sommaren kom och vi hade en rätt lugn julimånad, vilket var en förvarning om att hösten skulle börja intensivt. Och precis så blev det.

När alla väl var tillbaka efter en välbehövlig semester åkte vi på höstkickoff till Österlen. Björn Ranelid var med oss och lärde oss mer om ordets fantastiska möjligheter, och vi samlade ihop oss inför den intensiva höst som knackade på dörren.

Vi återinförde Bomässan i Kalmar i början av hösten. På Larmtorget slog vi upp ett tält modell större där vi samlade utställare och föreläsare. Trots otur med vädret samlade vi nära 4 000 personer under dagen och vi kände att vi hittat något som Kalmarborna hade längtat efter.

Att olika är bra ville vi stryka under som stolta sponsorer av Kalmars första Pridefestival. Den värme och kärlek som Kalmarborna visade genom att gå man ur huse var helt fantastisk. Annars har ju 2015 handlat om just allt annat än värme och kärlek i världen. Krig tvingar människor på flykt och Sverige ställs på prov. Ingen kan göra allt, men vi kände på företaget att alla kan göra något. Med tårfyllda ögon fick vi uppleva hur Kalmarborna hjälpte oss samla ihop 250 flyttkartonger med kläder som vi själva distribuerade ut (tillsammans med fantastiska Inger Strandberg) till de förläggningar som finns i vår närhet.

Den intensiva hösten innebar sedan hektiska men roliga veckor där vi alla verkligen fick bekänna färg. Bostadssäljare i Kalmar gav oss ytterligare ökat förtroende. Och mitt i allt detta hade vi en härlig välgörenhetsafton där vi lyckats få ihop den otippade kvartetten bestående av förre stadsministern Fredrik Reinfeldt, Kalmar FF-ikonen Henrik Rydström, författaren och förre värdetransportrånaren Anders Adali och killen som fått över 50 miljoner klick på Youtube: Gezim Gashi. Det blev en oförglömlig kväll där vi kunde överlämna 80 000 kronor till Stadsmissionen och den fond vi skapat för barn och unga i ekonomisk utsatthet i Kalmar. Tack alla ni som har hjälpt oss att hjälpa andra under året!

Hur kan vi då summera året? Jo i torra fakta ungefär så här:

Vi passerade i mellandagarna 600 försäljningar, vilket är alla tiders rekord i Kalmar och i topp även i Sverige. Vi sålde bostäder för nästan (hiskeliga) 1,4 miljarder kronor. Vi genomförde 2 178 kundundersökningar bland våra köpare, säljare och visningskunder vilket gav ett snittomdöme på 5,66 av 6,0 möjliga. Vi har i gruppen arbetat i snitt 53,7 timmar per vecka. Vi har genomfört nära 1 200 bostadsvisningar. Vi har haft över 40 000 inkommande telefonsamtal. Vi har delat ut över 7 000 flyttkartonger till våra kunder. Vi har hållit i 39 föreläsningar för skolor, företag och organisationer. Den här bloggen har innehållit 134 511 tecken av visdomar, betraktelser och iakttagelser. Och vi har gillat varje dag som vi har fått träffa våra kunder.

Även personligen har det varit ett fantastiskt år på många sätt. Det viktigaste: Jag har en familj som fått vara frisk. Jag har haft medarbetare som gett mig fantastiska förutsättningar att utveckla ett av Sveriges mest framgångsrika mäklarteam. Jag har fått genomföra två Ironman, vilket har gett mig otroligt mycket. Och jag har fått se människor i min närhet växa både som människor och professionellt.

Nu känner jag en stor iver inför utmaningen att ta tag i ett nytt år. Ett år där vi kommer med nya innovationer inom mäkleriet. Ett år då jag vet att vi kan göra mycket nytta för väldigt många människor. Ett år då det som är riktigt bra idag ska göras än bättre – vi vill sträva efter mer för då kan vi vara generösa med att överföra vår kunskap och ambition till andra. Det är meningen med vårt uppdrag.

Tack alla ni som har gett oss ert förtroende. Tack till alla våra samarbetspartners. Tack till mina anställdas fantastiska familjer. Tack till underbara medarbetare och kollegor. Och tack till Linnie, Junie och Fidelie för att ni är de mest underbara döttrar man kan tänkas ha.

Välkommen 2016!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare