Bloggen

Välkommen, Mia!

Skrevs den 18 februari 2014

Så här var det. För fem-sex år sedan sökte en framåt Kalmartjej praktik hos oss eftersom hon just påbörjat sina mäklarstudier på Malmö Högskola. Vi fascinerades av hur snabbt hon lärde sig yrket, rutiner och system - hon var en skärpt tjej, helt enkelt.

Två somrar var hon hos oss innan hon tog sin mäklarexamen. Hon valde sedan den svåraste vägen när hon skulle pröva sina mäklarvingar. Malmö är Mäklarsveriges vilda västern. En otroligt tuff konkurrens där bara de bästa överlever.

När vi så behövde förstärka oss inom bostadsrätter, för att hinna med alla kunder som vill anlita oss - då var ett telefonsamtal till Malmö ett självklart val. Och när vi genast fick ett positivt svar ramlade ytterligare en pusselbit på plats. Så vi kan stolt presentera - och hälsa välkommen åter till Kalmar och Pontuz Löfgren AB - Mia Alnerud.

Mia har gjort fina resultat på Malmömarknaden, där hon senast arbetat på en av Sveriges största mäklarbyråer - Bjurfors. Med Mia i gänget förstärker vi vår bostadsrättssida ytterligare och kan cementera vår ledande position på marknaden. Välkommen till oss, Mia!

Då var alltså nummer två (Alex var det första) av årets nyförvärv klara och presenterade. Nummer tre väntar vi lite med. Vi håller dock på att förbereda dennes ankomst med ännu en ombyggnad av kontoret - förra veckan var det Alex och Mia som vi förberedde för. Så det kan bli lite stökigt hos oss ett tag till. Men det stör inte vår arbetsenergi, som verkligen är på topp.

Och på tal om energi håller jag just på att samla på mig precis detta. Landade just i Miami där jag ska tillbringa några dagar med familjen innan vi drar vidare på ytterligare ett äventyr. Jag imponeras av Miamis utbud, ständiga närhet till vatten, konstiga människor och på något sätt folkets lugn. Otroligt mycket människor och otroligt mycket bilar. Men allt funkar och flyter smidigt fram.

Eftersom vi är sju personer hyrde vi en bil modell större redan på flygplatsen, och jag har verkligen fått trixa mellan filerna. Vi kom dessutom mitt i Miamis Boatshow. Två kilometer kaj med tredubbla rader av båtar. Och jag lovar er att inte en enda båt kostar under fem miljoner svenska kronor - de dyraste ligger på upp till cirka 300 miljoner. Jag har sett en och annan stor båt tidigare i mitt liv. Men när jag ser båtar med två helikoptrar, en ubåt, ett antal vattenskotrar och lite andra leksaker på en och samma båt så undrar jag vilket land de betalar skatt i. Någon äger ju faktiskt alla dessa hundratals båtar. Världen är rätt skruvad ibland.

Nähe - dags att stänga locket på datorn för imorgon börjar ett nytt äventyr... som ni får veta mer om i nästa blogginlägg.

Må gott önskar jag er alla från ett Miami med riktigt bra svenskt sommarväder!

s namnsignatur