Bloggen

Vårkänslor

Skrevs den 18 april 2011

Tuffa dagar nu. Våren kör ordentligt med oss i år. Har aldrig varit med om att det kommit in så många uppdrag på så kort tid. Jättekul att kunna erbjuda köparna ett bra utbud. Och dessutom har vi riktigt bra grejer inne. Tog med mig Hence på premiärträning inför Vätternrundan. Dryga fem mil avverkades på knappa två timmar, vilket känns rätt ok med tanke på att det blev ett två timmars långt utvecklingssamtal. Cykling är en fantastisk träningsform eftersom det är så socialt. Trots att vi tryckte upp tempot vissa bitar kunde vi ändå samtala – eller rättare sagt Hence snackade och jag lyssnade – i två timmar.

I mäklarbranschen jobbar framför allt de mer framstående aktörerna med att ge branschen ett bättre anseende. När då en av de som fått mest medieutrymme - vilket han är riktigt duktig på att få - agerar som på denna länk  blir man lite besviken. Eller är han bara riktigt smart.? Intervjun diskuteras på många andra bloggar och i tidningar. Och kanske var det just den här uppmärksamheten han sökte.

En kollega uttalar sig i Barometern om trögheten på marknaden just nu. Men vid den här tiden förra året hade vi sålt 110 bostäder och i år drygt 140, det vill säga en ökning med 30 procent. Det skiljer 200 meter mellan kontoren men en milsvidd mellan våra uppfattningar. Och Barometern envisas fortfarande med att intervjua de aktörer som kanske inte riktigt styr marknaden just nu.

Körde "Lär känna ditt Kalmar" i lördags där vi bjuder Kalmarborna på ett antal guidade turer. Cirka 300 glada Kalmarbor lotsades runt på Kalmars gator och torg och blev klokare än aldrig förr. Fantastiska guider gjorde denna förmiddag komplett. Tack!

Nu ser jag fram mot att möta över 500 personer i Kalmarsalen på onsdag, när Ann-Louise Hansson anländer med maken Bruno Glenmark och deras dotter Josefine för att göra ett gemensamt uppträdande på vår Barncancergala. Sugen på att gå och på så sätt skänka pengar till Barncancerfonden? Samla ihop dina arbetskamrater eller bjud mamma på något trevligt! Bara att ringa kontoret så lägger vi undan biljetter.

Lade ut en bild från höstens hoppäventyr - "snygga smajlgropar", tyckte en polare. Det var kanske inte just det jag tänkte på just där. Men visst är det häftigt att det hänger en knäppgök två meter jämte bara för att fota och sedan sälja lite bilder till mig.

Nu kör vi på fram till fredag då det är dags att dra till Mallorca igen - himla skönt. Men fram tills dess kör vi 12-timmarsdagar...

All the best/Pontuz

Vårkänslors namnsignatur