Bloggen

Varma vindar och sand mellan tårna

Skrevs den 29 december 2009

Betydligt varmare vindar från havet, sandiga promenadstråk och rätt lugnt o skönt. Känner ni igen er? Inte? Ok. Det kan bero på att jag begav mig till Thailand på juldagens natt mot annandagen. Vi flyger alltid ut med nattflyg för att det ska vara smidigt med barnen - då brukar det sovas i princip hela resan. Men inte denna gång. Vi hade takeoff 22.30 och Junie, sex år, hade väldigt svårt att komma till ro och var i princip vaken fram till landning cirka 11 timmar senare. Kul! Lite kinkig var hon men inte mycket till gnäll. Tror jag ska göra elitsoldat av henne.

Väl framme tog det väl sisådär två timmar innan jag hörde mitt namn ropas - första Kalmarbon var ett faktum. Inte bara en Kalmarbo utan dessutom en trevlig kund som hade tillträde av sitt hus veckan före jul. Hur var det nu då - världen är liten, eller hur?

Vad gör jag då på min semester? Solar, badar och umgås med min familj så klart. Men det är även här jag kan samla kraft inför det nya året (jag tar alltid semester de här veckorna eftersom det är lugnt på bostadsmarknaden över julen), planera aktiviteter, förbereda den kommande kickoffen och analysera vad vi kan förbättra (jo, det finns faktiskt saker att förbättra...) till nästa år. Det blir en och annan sida med klokheter och ett antal mejl hem till stackars Mattias, som går hemma och fryser. Jag läser en hel del böcker, mest arbetsrelaterade, men jag tänkte hinna med lite annat också. Bokläsning blir det dock först när barnen lagt sig, för på semestern är deras vilja prio ett.

Kris i Sverige? Knappast överallt. Det känns som om halva Sveriges befolkning ligger utspridd på Thailands stränder. Och ändå är vi i en liten by norr om Phukets mer kända stränder.

Jag fick just mejl om att det inte heller är någon större fara med bostadsrättspriserna i Kalmar. Landets näst högsta ökning enligt Mäklarstatistik. Och jag läste på aftonbladets sida att räntorna skall tredubblas på två år. Kanon - då har vi ändå räntor under fem procent och de allra flesta kan sova gott om nätterna.

Jag funderade just på vad jag fick i julklapp, och jag fick nog det jag önskade mig - snälla barn. Dessutom en massa glada sms-hälsningar från nära, kära och en del jag inte hört av tidigare.

I morgon blir det en liten undanskymd strand söder om Surin. Sol, bad, massor av lek och "Chicken with red curry".

Skickar lite värme till er där hemma.

All the best/Pontuz

 

Varma vindar och sand mellan tårnas namnsignatur