Bloggen

Vicken vecka!!

Skrevs den 12 februari 2013

Det här måste vara ett av de enklaste blogginlägg jag har skrivit någonsin – för vilken otrolig vecka det har varit! I lördags var det dags för Guldfesten – kvällen där företag och personer hyllas och hissas under sittande middag. (Och dissas lite senare i baren på känt Kalmarmanér. Jag tycker dock att just den biten blivit bättre. Tänk om Kalmar är på rätt väg – det vore underbart med klappar istället för knivar i ryggen på duktiga människor. Jag har en känsla av att en bitter generation håller på att dö ut.)


Först och främst fick vi själva dela ut priset Årets Sherpa till duktiga Lars Einarsson. En värdig vinnare och en viktig person för regionens utveckling. Dessutom var vi själva nominerade till Årets Marknadsförare i Kalmar län. Och visst tog vi hem priset. Stort tack till vår reklambyrå Alarmstreet, som är ett fantastiskt bollplank för oss!
Nu är nästa mål att göra en snygg presentation inför Riksfinalen på Berns i Stockholm. Tänk om vi blir Sveriges bästa marknadsförare bland Sveriges alla företag - rätt stort i så fall. Men bara att vara detta bland länets alla företag är också otroligt stort och vi är så stolta. Det känns underbart att kunna ge alla er som väljer att anlita oss en kvalitetsstämpel på att vi gör saker lite bättre än andra mäklare - även när det gäller marknadsföringen. Dessutom tycker jag att de marknadsföringsgrejer vi kommer köra 2013 är än bättre än våra aktiviteter 2012.

Som en extra kick i veckan kom den sammanlagda statistiken för 2012. Anmärkningsvärt är att det omsattes hundra fastigheter fler i Kalmar 2012 än 2011 - och det till ett värde av drygt hundra miljoner. Och än mer glädjande är att vi ökat avståndet till våra konkurrenter. På villasidan stannade vi på 43 % - närmaste konkurrent hade 20 %, trean 18 % och fyran 5 % (sammanlagda köpeskillingar). En otroligt skön känsla att vara lika stora som tvåan, trean och fyran tillsammans. Nu är målet 50 % av marknaden 2013. Vi hoppas att bostadssäljarna i Kalmar förstår att valet av mäklare gör skillnad i den egna plånboken - därför tror vi att vi kommer att kunna öka ännu mer.


Du som ska sälja i Lindsdal har väl uppmärksammat att vi tillsammans med JL Bilar lottar ut en Seat till någon som sålt sin bostad hos oss 2013? Som sagt - vi ger mer till våra kunder.


Och tuppkammen reste sig redan i början av veckan när min äldsta dotter var i riksfinal i Vi i Femman tillsammans med duktiga kompisen Jack. Tyvärr tog det stopp när 25 femteklassare från hela Sverige skulle bli åtta. Men vilken resa de gjorde! Jag var nog mer nervös än dottern... och kanske led jag lika mycket när det inte blev avancemang. Men snart hade den besvikelsen ersatts av stolthet hos oss bägge.


Och nu är det faktiskt dags att resa igen - undertecknad med flickvän (heter det så när man är över 40?) packar in fem barn mellan fem och tolv i ett plan mot Kap Verde. Kan bli mer spännande än allt annat ovan.


Avslutar med ett citat av den amerikanska affärsmannen Henry Dorothey: "En stor framgång kan troligen aldrig uppnås genom att jaga det monetära, utan beror på stolthet till sitt arbete - den stolthet som gör affärerna till en konst."

Må väl/Pontuz

Vicken vecka!!s namnsignatur