Bloggen

Weekendmys, nyrekryterat och fake news

Skrevs den 3 april 2019

Det är söndag kväll och jag har precis landat efter en danshelg i Södertälje, som vi kombinerade med lite weekendmys i Stockholm när vi ändå var nästgårds. Och jag fick ett par nya favoriter som jag gärna delar med mig av. Om du har möjlighet så bo på Bank Hotel – service i världsklass och väldigt vacker interiör. Och ska ni äta en bit mat mitt på dagen så kan jag rekommendera att ni kilar upp till min nyvunna vän Paolo Robertos Pane Fresco. Riktigt bra italiensk mat längst upp i Åhlénshuset, värt ett besök alla dagar i veckan.

Men nu var det egentligen inte det jag tänkte skriva om utan en helt annan grej. Jag har alltid varit allergisk mot så kallade ”natives”. Natives är köpta artiklar, det vill säga att ett företag köper en annonsplats och skriver sin egen artikel, maskerad till en journalistisk text. Företaget i fråga kan vinkla artikeln i princip hur som helst. Dessutom gör man det ofta med en vilseledande rubriksättning som kan få mindre uppmärksamma läsare att dra fel slutsatser.

Som om inte detta var illa nog har vissa företag sjunkit så lågt att de kopplar detta till välgörenhet. Ett företag som frekvent sysslar med det är dessutom dotterbolag till veckans mest skandalomsusade kreditinstitut.

Om man jobbar med välgörenhet gör man det för att man vill hjälpa andra människor och för att det gör gott i hjärtat – inte för att vinna billiga PR-poäng. Skamligt!

Men nu släpper vi det och lägger energi på rätt saker. Jag har en spännande vecka framför mig där jag ska träffa många ungdomar. Jag ska både hålla ett par föredrag och bli intervjuad av vetgiriga gymnasieungdomar. Sådant inspirerar mig och jag hoppas verkligen att jag kan ge något tillbaka. Dessutom vill jag till sist stolt presentera en ny medarbetare. Från och med nu kan ni nämligen träffa Josefine Bergström hos oss, som mäklarassistent och ansvarig för vår kundvård. Välkommen Josefine!

Pontuz Löfgrens namnsignatur