Bloggen

Ytterligare en sån där krönika om året som gått

Skrevs den 30 december 2012

Jag tänker på hur många ofantligt tråkiga årskrönikor jag har läst. Varför skriver folk krönikor som ingen vill läsa? Vem bryr sig egentligen om hur året varit och vad vissa människor förväntar sig av nästa år? Du är väl fortfarande med mig? Här kommer nämligen en riktigt bra årskrönika: Pontuz Löfgren 2012 :-)

Året blev som berg- och dalbanan Formula Rossa på Ferrari i Abu Dhabi. Jag kan nog samla ihop rätt många av mina tidigare levnads- och företagsår för att få ihop denna loppislåda av händelser. Och som i de flesta loppislådor är det en del skit som man helst varit utan och en del riktigt bra överraskningar. Det där som man kunde varit utan har jag försökt ta till vara på, omvända, lära mig något av och använda för att forma en bättre framtid. Överraskningarna försöker jag nu förvalta, förädla och forma.
Personligen fick jag en inledning på året jag gärna varit utan. Min familjebild förändrades vilket gjorde att min livsagenda fick en ny ordning. Idag lever jag ensam med mina tre fantastiska döttrar vilket innebär att jag varannan vecka har ett hundraprocentigt engagemang i mina barn och i hela deras vardag. För mig var det en omställning, idag är det min vardag och det fungerar fantastiskt bra.
Men jag har också haft fantastiska upplevelser som jag lade grunden till under hela året. Den 18 augusti fick jag min Ironmanmedalj. Jag hade ett mål, ändrade min livsföring och fick på köpet ett välmående jag aldrig kunnat drömma om. Min resa påverkade också andra (jag har fått nära 500 mejl, sms och brev efter Ironman) människor som jag nu följer med spänning och glädje i resan mot deras uppsatta mål. Kunde jag så kan andra.
En annan utnämning som gjorde mig oerhört stolt var Kalmar företagargrupps utnämning som Årets Ledstjärna bland alla företagare i regionen. Men det är fler på företaget som hittar på grejer. Mattias svischade fram som en oljad blixt i fädrens spår mellan Sälen och Mora. Adriana, Mirata, Ulrika och Åsa använde medtävlarna i Tjejmilen som rundningsmärken när de tog Stockholm med storm. Och allas våran Henke körde en halv Traithlondistans (2 km simning, 9 mil cykel och drygt 2 mils löpning) på Tjörn, och han gjorde det utan en svettdroppe i pannan.
I vår mäklarvardag har det också hänt otroligt mycket. 2012 var tyvärr året som vi tvingades avbryta vår Växjöexpansion. Vi kräver en arbetsinsats, en glöd och en kompetens hos alla som jobbar hos oss för att nå vår vision - och den fanns inte att rekrytera till kontoret i Växjö. Antingen gör vi det perfekt eller inte alls. Därför bestämde jag och Mattias att det är Kalmar som får vårt fulla engagemang. Här har vi de verktyg som krävs för att ligga i nationell framkant. Vi vill vara där, vi är där och vi kommer bättre rustade än de flesta in i 2013. Vi har nämligen ett rekordår bakom oss i Kalmar. Aldrig tidigare har kontoret nått sådan framgång som 2012. När det pratas om kris hos konkurrenter så märker vi att i oroliga tider vänder sig kunden till trygga, erfarna och säkra aktörer. Det manskapet finns hos oss och därför hoppas vi att få bli det självklara valet för många även 2013.
Uppdragen har varit många, cirka 250 bostadsrättsförsäljningar och över 200 fastighetsförsäljningar, och det gör att vi är svårslagna även nationellt i år. Många av oss kommer ligga riktigt högt på Mäklarsveriges försäljningslistor för mäklare. Och då sitter vi i lilla Kalmar.
Det är inte bara i försäljningslistorna vi utmärkt oss. Vår marknadsföring har innefattat allt från hur vi marknadsförde Dämmans Fyr med rubriker som "Viss landsutsikt från fjärde våning" till vår kampanjserie "Kalmar - som vi ser det", där vi visat vårt engagemang i varje del av vårt arbete. Men också våra "gerillakampanjer" där vi betalade Kalmarbornas parkeringsavgifter, parkeringsböter, matkassar, luncher och bjöd på frukost på en mängd offentliga ställen i arla morgonstund. Och om ni tycker att det var marknadsföring som stack ut - vänta bara till 2013...
I skrivande stund sitter jag väldigt långt bort i Österlandet. Jag laddar mina batterier och planerar vårt 2013, där 2012 års erfarenheter gjort att vi som grupp kommer starkare in i det nya året än vi någonsin gjort något år tidigare.

Tack alla ni läsare för ett inspirerande år, då era mejl och kommentarer givit mig många skratt. Tack alla ni kunder som gett oss förtroendet att hjälpa er. Tack till våra underbara familjer och fantastiska vänner som stöttar alla oss på företaget. Tack till alla våra duktiga samarbetspartners. Vi är glada att ha alla er kring oss och jag och Mattias Rosenlund är glada för att vi får fortsätta att leda mäklarbranschen framåt genom vårt företag Pontuz Löfgren AB.

Tack för ett fantastiskt 2012 och jag önskar er alla ett riktigt gott nytt 2013, för nu är denna riktigt läsvärda årskrönika slut!

Allt gott/Pontuz

Ytterligare en sån där krönika om året som gåtts namnsignatur