Bloggen

Zlatan, Silbersky och häxprotester

Skrevs den 30 oktober 2011

Fidelie, fyra år, kom fram till mig när jag tittade på Roma–Milan i lördags kväll. Ingen av mina döttrar är fotbollintresserad, vilket i och för sig inte stör mig nämnvärt, men kändisar har de tydligen koll på. ”Titta pappa, där är ju Zlatan!” Skapligt varumärke han skapat.

Var på juridikutbildning på Kosta Art Hotell i fredags tillsammans med stora delar av min personal. Som vanligt var vi ensamma från Kalmar. Det stör mig inte heller nämnvärt då det är skönt att ha den bäst utbildade personalen på orten, men vi umgicks med ett fyrtiotal andra mäklare. En gentleman i sjuttioårsåldern med 40 års mäklarerfarenhet jämförde min status hos allmänheten med Silberskys inom advokatskrået. Man tackar!

Äldsta dottern nådde finalplats (slutade femma) på sin första riktiga danstävling utanför Kalmar, i helgen i Stockholm. Grattis, älskling! Jag, Junie och Fidelie fick på så vis en egen helg hemma i Kalmar. Fidelie skulle på Halloweenkalas och alla skulle vara utklädda till häxor - men Fidelie vägrade. Hon skulle vara prinsessa. "Pappa - har vi läst en enda saga där det funnits snälla häxor? Och jag som är så snäll måste ju vara prinsessa så de andra barnen har någon att gå till om de blir ledsna". För ett sådant argument får man förstås ge sig, så det blev prinsessklänning - och vi var välkomna även i denna utstyrsel.

Jag och Junie gick till Experimentlabbet där det fanns mängder av tävlingar och utmaningar. Kvällen ägnades åt matlagning, och det var kanske lite overkill att laga mat i två timmar för oss tre. Jag älskar att laga mat och med dessa två fantastiska medhjälpare blev det både gott och mysigt. Unnade mig till och med ett glas vin, vilket tillhör ovanligheterna sedan jag hamnade i triathlonträsket.

Veckan innebar ett erbjudande om ett attraktivt styrelsejobb i en spännande bransch jag bara snuddat vid. Får ta mig en funderare i veckan, enda problemet är väl att dygnet har lite för få timmar och veckan lite för få dagar.

Lyssnade på ett företag inom IT i slutet av veckan. De belyste innovationer som går att applicera på mäkleri. Döm till deras förvåning när jag ur portföljen plockar fram en "dummy" på precis det de pratade om. Steget före var det, ja 

Vi försöker jobba enligt devisen att överträffa kundens förväntningar. Eftersom vi har de ambitionerna blir jag också väldigt imponerad när andra företag vi jobbar med överträffar mina förväntningar. Ett stort tack till Lasse och Carina på Kalmarposten för veckans möte - vi har ett embryo till något riktigt bra!

På träningsfronten har det varit en bra vecka med några tuffa löppass och ett bra styrkepass med PT-Jeppe i början på veckan. Avslutade i fredags morse med ett simpass tillsammans med duktiga Malin Fredriksson. Körde sedan ett styrkepass med Boxer-Hence på Kostas gym efter vår utbildning. Vilade igår men idag blir det ett löppass framåt kvällen.

Nu först ett antal visningar - det är ju söndag.

Önskar alla en skön vecka!

PS Ja, ja - jag har slarvat med bloggandet. I fortsättningen ska det bli som vanligt igen med två blogginlägg i veckan. Tack för alla påstötningar!

Zlatan, Silbersky och häxprotesters namnsignatur