Gustaf Vasagatan 9
Scrolla ner

Gustaf Vasagatan 9

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
85 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Kalmarsundsparken
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
6 826 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Ett av Kalmars vackraste hus, ett helt unikt läge och en stor dos kulturhistoria. Villa Skansen är byggd 1883 på en av stadens bastioner som härrör från Gustav Vasas tid och ligger upphöjt med utsikt över Kalmarsund, grönska och vacker villabebyggelse som närmsta granne.

Det här huset är magiskt redan när du tar klivet in i den gemensamma trapphallen och foajén. Ståtliga entrédörrar, dekorativa fönster i färgat glas, mäktiga pelare i marmor och rikt profilerade snickerier i nougatbruna toner. Och såklart dra-mig-baklänges-höjd till taket.

Interiört bjuds du på öppen planlösning med fönster på tre håll och charmiga inslag av takfönster, snedtak och takkupor. Förvänta dig totalt insynsskydd och slående vyer. Din runda balkong är pampig och fritt placerad mot tre väderstreck.

Nuvarande ägare beskriver vackra soluppgångar, sena sommarkvällar på balkongen, friska promenader i slottsparken och tidiga morgondopp i Kalmarsund med badrocksavstånd.
Unikt och efterfrågat Det här är verkligen ett boende med gott om ofta efterfrågade attribut. Bosätt dig centralt men ändå med ett lugnt och fint läge.

Vill du ha ett helt unikt boende, kanske till och med avundsvärt, så missa inte den här chansen. Det lär dröja innan den kommer tillbaka.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Gustaf Vasagatan 9
Postadress
392 46 KALMAR
Område
Kalmarsundsparken
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
7
Boarea
85 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
6 826 kr/mån. I avgiften ingår vatten och parkering. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg avseende värme på 321 kr/mån.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Beläget vid Kalmarsund med havet och Gamla stan i blickfång har huset ett av Kalmars mest attraktiva läge.

Första klivet in och det är som att trapphuset berättar om husets historia. Här har många generationer passerat. Det kulturhistoriska känns inte minst när man klivit in i husets foajé. Här möts man av gamla svartvita foton som speglar husets historia. En otrolig trätrappa ringlar sig uppåt i huset. Knirr i trappan eller en knapptryckning i hissen – du avgör. Längst upp, längst bort hittar du ditt nästa hem. Charm i överflöd men vänta till dess att du ser den valvformade entrédörren…

Välkommen in! Redan här förstår du att det här är en bostad utöver det vanliga. Hela lägenheten välkomnar med dagsljus från tre håll och ett lugn som är få förunnat. Hallen är ljus och möblerbar. Fötterna har du hunnit placera på parkettgolv i ek och säsongens jacka hänger du av dig precis innanför dörren. Likadana golv flyter vidare i sällskapsrum och kök. Vitmålade väggar visar oss vägen in till sällskapsdelen som ligger till höger om hallen.

Det är här vi får det bekräftat, läget är svårslaget! På en perfekt höjd med bedårande utsikt över sundet. Sällskapsrummet ligger med en modern, öppen planlösning till kök. Rummet omges av fönster och är hemmets allra ljusaste hörn. ”Bada i ljus” är en återkommande klyscha, men här stämmer det på pricken! Ta första klivet in så förstår du vad jag menar. Förutom att sprida ett fint ljus bjuder rummets fönster på en utsikt lika vacker som en tavla. Sundet, grönskan och villakvarteret som ligger jämte. Den öppna och generösa golvytan möjliggör flera olika möbleringar. Med ett rum som detta kan du räkna med att få hålla i middagsbjudningarna.

Vi fortsätter in i köket. Ett kök som nuvarande ägare fräschat upp med smakfulla färg- och materialval. Här finns all den maskinella utrustningen du behöver för att bjuda in till middag. Kyl/frys, varmluftsugn, häll, fläkt och diskmaskin. Ett takfönster låter ljuset stråla in. Nu kommer vi till en av visningens höjdpunkter, balkongen. En rundad balkong med en slående vy. Så lugnt, så vackert, så avstressande. Detta är unikt.

Från sällskapsrummet når vi det första av tre sovrum. Takfönster, snedtak och fint ljusinsläpp. Lämpar sig utmärkt till familjens tonåring, gäst eller arbetsmyra.

Tillbaka i hallen når vi hemmets övriga sovrum. Två rum båda i bra storlek med fina utblickar och rikligt med ljusinsläpp. Rummet till höger bjuder på ett fint gavelläge med fönster på två håll. Rummet ger plats för säng, skrivbord och lite därtill. Förvaring i fyra garderober.

The master bedroom skämmer bort dig med generös golvyta, charmiga snedtak, takbjälkar, burspråk och ett mindre förråd. Vad finns mer att önska?!

Badrummet nås via hallen. Rymligt, totalrenoverat och delvis kaklat. Här finns dusch med vikvägg, handfat, toalett, handdukstork och öppningsbart fönster.

Byggnadsår
1883 (Ombyggt 1987)
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.
Renovering
KÖK
2015 Ny fläkt
2017 Nya köksluckor, bänk, spis/ugn, häll allt från Ikea
2018 ny kyl/frys Samsung

Badrum
Totalrenoverat 2021

Övrigt
Samtliga väggar och tak nymålade 2023

Värmesystem
2019 Ny luftvärmepump Mitsubishi MFZ-KJ. Inkopplad till föreningens luftvärmeanläggning, installerad 2018.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
I huset finns tvättstuga.
Balkong
Ja
Uteplats
Från köket når du en stor, rundad balkong. Sol stora delar av dagen tack vare att huset har ett sluttande tak som inte skuggar balkongen.

Fantastisk och skyddad gård runt hela huset vilken man gemensamt nyttjar.

Stor gemensam balkong!
Bilplats
8 parkeringsplatser. En parkeringsplats ingår i avgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-20)
Primärtenergital
179 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Brf Villa Skansen (Kalmarhus nr 26)
Om föreningen
Byggår 1883
Ombyggt 1987

Gemensam trappstädning 1 gång/mån.
Byggnadsår
1883(Ombyggt 1987)
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716404-3999
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Tommy Andersson.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
8 st
TV/bredband
Grundutbudet ingår. Fiberbredband.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar
2006/2007 Nytt plåttak
2014 och framåt - Löpande byte av fönster
2015 Trapphus och foajé gjordes i ordning
2016 Föreningen köpte marken
2018 Nytt värmesystem (luftvärmepump)

Kommande renoveringar
Planer på att byta husets varmvattenberedare.
Gårdsplats
Gemensam balkong i västerläge. Här njuter du av eftermiddags- och kvällssol. Husets lummiga trädgård nyttjas fritt av medlemmarna I trädgården och på balkongen finns sittgrupper.
Parkering
8 parkeringsplatser. Obligatorisk parkeringsplats. Parkeringsplats kostar 60 kr/mån.
Gemensamma utrymmen
I det vackra trapphuset finns goda sittplatser.
Cykelrum och soprum.

Ekonomi

Månadsavgift:
6 826 kr/mån. I avgiften ingår vatten och parkering. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg avseende värme på 321 kr/mån.
Andel i föreningen:
14.6318%
Indirekt nettoskuldsättning
575 105 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]