Kaptensgatan 7B En tvårummare i totalrenoverat skick på Getingen
Scrolla ner

Kaptensgatan 7B

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
56 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Getingen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 390 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Äntligen, en eftertraktad tvåa på Getingen med det lilla extra! Här har inget lämnats åt slumpen. Såväl färger som material är väl valda. Tidigare ägare har förnyat och förfinat så gott som varenda kvadratmeter.

Första klivet in och du märker genast hur dagsljuset tar plats precis överallt! Detta tack vare den genomgående planlösningen. Köket är nyligen renoverat och maskinparken är välutrustat. Sovrummet ligger precis där det ska, med ett fritt och insynsskyddat läge. Precis som köket, är badrummet totalrenoverat. Påkostat, smakfullt och med egen tvättmaskin. Att uppskatta är nuvarande ägares känsla för detaljer. Höga, vackra golvlister, framtaget plankgolv och helt perfekta färg- och materialval. Stort, inglasat uterum i uppskattat västerläge som bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Komplettera med infravärme så garanteras året-runt-trivsel!
Området På Kaptensgatan 7B bor du i lugna villakvarter med närhet till natur- och grönområde, bad, livsmedelsbutik och universitet. Kalmar city nås på noll och ingenting med cykel! I huset finns tvättstuga, cykelrum och förråd. I föreningen finns bastu, träningsrum och övernattningslägenhet. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Kaptensgatan 7B
Postadress
392 36 Kalmar
Område
Getingen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
36
Boarea
56 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 390 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr avseende fiberbredband.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I trivsamma kvarter, på Kaptensgatan 7A hittar du en smakfullt renoverad tvårummare. Högst upp i huset välkomnas du in och möts av den ljusa hallen. Fötterna placeras på parkettgolv i ekutförande. Väggarna är målade i en grå, sober ton. Något som du kommer uppskatta är hallens storlek och utformning. Inte för trång men inte heller sådär onödigt stor. Möblerbar och välplanerad!

Rakt fram i hallen hittar du hemmets klädkammare. Här får du plats med säsongens alla plagg, städattiraljer och lite därtill.

Från hallen, till vänster, ligger det nyligen renoverade badrummet. Neutrala vita toner, fint ljusinsläpp och nyinköpt inredning. Här finns handfat med underliggande förvaring, toalett och dusch. En alldeles egen tvättmaskin underlättar vardagslivet. Det öppningsbara fönstret gör det lätt att vädra, golvvärmen är behaglig och spotlighten lyser upp även de mörkaste dagarna.

Köket är ett kapitel för sig själv! Det första du möts av är en varm och ombonad känsla. Det vackra plankgolvet fångar din uppmärksamhet. Detta är ett rum att trivas i! Vita, profilerade luckor med inslag av fina vitrinskåp och vackra handtag. Grå bänkskiva och infälld diskho. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, diskmaskin, spisfläkt, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och inbyggnadsmikro. Dina gäster placerar du vid matbordet intill fönstret som vetter mot husets framsida.

Vardagsrummet hittar vi på andra sidan, till höger från hallen. Parkettgolv, höga golvlister och fina tapeter i klassisk stil. Stort fönsterparti släpper in rikligt med dagsljus. Öppna ytor möjliggör flertalet möbleringar. Från vardagsrummet tar vi oss ut på den inglasade balkongen. Från tidig vår till sen höst njuter du här av fria vyer. Solen gör dig sällskap under eftermiddag och kväll.

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger sovrummet. Återigen golvas vi av vackra plankgolv. Fondtapeten är helt magisk. Rummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Förvaring i tre garderober.

Byggnadsår
1948
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2019
Kök
Totalrenoverat med nya stommar, luckor, ny fläkt (kolfilter) och nya vitvaror. Nydragen el för häll, ugn och micro. (3 fas).

Badrum
Totalrenoverat.

Övrigt
-Slipat golv i sovrum och kök samt satt in nya höga golvlister i sovrum, kök och vardagsrum.
-Målat och tapetserat i samtliga utrymmen förutom klädkammaren.
-Lackat om samtliga dörrar.
-Byggt om garderoben i sovrummet.
- Nya strömbrytare och elkontakter.

Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett stort vindsförråd och matkällarförråd. I föreningen finns tvättstugor, gym, cykelrum, övernattningsrum, bastu och festlokal.
Balkong
Ja
Uteplats
Inglasat uterum med skjut- och öppningsbara fönsterpartier. Nålfiltsmatta, rullgardiner och platsbyggd soffa. På den inglasade balkongen njuter du av eftermiddags- och kvällssol.
Bilplats
Garageplats finns. Till garageplatserna är det separat kö.
Parkeringsplats finns. Till parkeringsplatserna är det separat kö.
Fri parkering utmed Kaptensgatan.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-09-14)
Primärenergital
130 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Riksbyggen Brf Tallbocken
Om föreningen
Stammarna byttes och badrummen renoverades 1996.
Balkongerna inglasades och fasaderna renov. 1998.
Fönsterbyte samt takrenovering 2011/2012.
Uppgraderat el, jordfelsbrytare, 3-fas 2014
Ommålning av källaren 2014
Gemensamma utrymmen och tvättutrustning 2016
Avloppsrenovering 2018
Markytor 2018

Det finns bastu, träningsrum och övernattningsrum i föreningen.
Byggnadsår
1948
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2109
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
57 st
Antal lokaler
5 st
TV/bredband
I det obligatoriska tillägget ingår kabel-tv och fiberbredband.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats finns. Till garageplatserna är det separat kö.
Parkeringsplats finns. Till parkeringsplatserna är det separat kö.
Fri parkering utmed Kaptensgatan.

Ekonomi

Månadsavgift:
4 390 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr avseende fiberbredband.
Andel i föreningen:
1.64231%
Andel av årsavgift:
1.64226%
Indirekt nettoskuldsättning
100 274 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Försäkring
80 kr/mån
Summa
430 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]