Strömgatan 10A
Scrolla ner

Strömgatan 10A

1 890 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
35 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 4 av 4. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
2 521 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Det är en ynnest att få bo i ett hus på en anrik och central adress. Tänk privilegiet att få bo i en vacker och äldre bebyggelse men samtidigt få fördelarna med modern komfort och välförvaltade kvadratmeter. Här bor du löjligt nära allt. Centralstationen (perfekt för dig som pendlar), universitetet (perfekt för dig som studerar), jobbet (perfekt för dig som arbetar) och så vidare. Just det! Hemköp och Mormors bageri. Du bor med krypavstånd till nygräddade bullar, varje morgon. Gymmet har du i grannhuset!
Interiör Interiört imponerar denna lya. Både i längd, bredd och höjd. Generös takhöjd, hög standard och otroligt ljusinsläpp från såväl fönsterpartierna mot Kvarnholmens vackra bebyggelse som Strömgatan. Dessutom berikas hemmet med takfönster. Förvänta dig exklusiva materialval såsom enstavsparkett från Kährs och kök från Sentens med påkostad maskinpark. Dessutom har säljarens pedantiska ordning och skötsel satt sina spår, eller rättare sagt inga spår alls. Allt är och upplevs nytt, från topp till tå. Höger till vänster. Ditt badrum är inspirerat av landets mest exklusiva spa-anläggning. Eller det måste det vara, sett till utförandet. Plus i kanten för tvättmaskinen med torkfunktion.

Kök med tillhörande matplats och vardagsrum upplevs som två separat rum trots den delvis öppna planlösningen. Innergården är något alldeles speciellt. Som en dold oas, mitt i city. Omgiven av gröna sedumtak kan du sitta i det mjuka gräset under gullregnsträdet och koppla av.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Strömgatan 10A
Postadress
392 48 KALMAR
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
10A-1301
Boarea
35 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
2 521 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och förråd. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 132 kr för fiberbredband.
Pris
1 890 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Med Strömgatan i ryggen knappar vi in koden till porten. I samma sekund som dörren stängs känns det som att stadens puls tystnar. Framför oss väntar en dold oas. Välkommen in till Brf Gesällens innergård.

"Från Kvarnholmens liv och rörelse, viker jag av på en något anonyma gata och möts varje dag av en fantastisk miljö. Vår innergård är berikad med fantastisk vegetation, läcker utebelysning, gemensamt möblemang och föreningens grill. Här är allt så genomtänkt och urbant. Det är en ynnest att få bo centralt men ändå vid sidan om, på en lugnare adress. Jag har så nära till allt. Mataffär, gym, apotek, stadens butiker, caféer och restaurangen. Centralstationen och universitet ligger inom räckhåll. Vattnet ett stenkast bort. Likaså grönområde att promenera runt."

Bostaden når vi direkt från Strömgatan. 10A står det på dörren. Högst upp i huset väntar detta hem.

Välkommen in. Allt är nytt och väldigt fräscht. Ta av dig skorna och låt fötterna få möta enstavsparkett från Kährs med underliggande golvvärme. Golvvärmen följer oss i hela bostaden. I anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Från hallen når vi hemmets samtliga rum.

Hallen öppnar upp sig mot kök och vardagsrum som på ett naturligt sätt binder samman de många kvadratmeterna. Stora fönsterpartier mot innergården och mot Strömgatan ger rummen ett behagligt ljus. Den öppna och generösa golvytan möjliggör flera olika möbleringar. Den extremt genomtänkta planlösningen har gett var sak sin plats. Här känns det ganska självklart vart soffan ska stå, vart TV:n ska placeras och vart middagsgästerna ska sitta.

Köket (Sentens, kust-serie) är skräddarsytt och anpassat för just detta hem med ambition att förhöja och beakta rummets yta och form. Rena linjer, modernt och tidlöst. Släta luckor färgsatta i grått och bänkskiva i exklusiv Silestone. Rikligt med ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Gott om förvaring i luckor och lådor. Den maskinella utrustningen består av finns induktionshäll, inbyggd ugn, micro, fläkt, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Mellan kök och sällskapsrum finns en given matplats.

Badrummet ligger i direkt anslutning till hallen. Exklusivt och riktigt modernt. På golvet vilar grått, matt klinkergolv. Vita breda kakelplattor omger badrumsinredningen. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, badrumsskåp, dusch med takdusch och vikbara dörrar samt handdukstork. Lyxigt med egen tvättmaskin. En tvättmaskin med torkfunktion dessutom. I taket finns spotlights och under fötterna golvvärme. Fönstret släpper in dagsljuset och gör det lätt att vädra.

I sovrummet finns plats för säng under natthimlen och förvaring i djupa garderober bakom spegelskjutdörrar. Takfönstret berikar rummet med ljus och bjuder på stjärnhimmel varje natt.

Byggnadsår
1880-1890
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett rymligt förråd som är placerat i gårdshuset på innergården.
Bilplats
Boendeparkering på Kvarnholmen möjlig.
Namn
Brf Gesällen
Byggnadsår
1880-1890
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769639-2864
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
22 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja

Ekonomi

Pris:
1 890 000 kr
Månadsavgift:
2 521 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och förråd. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 132 kr för fiberbredband.
Andel i föreningen:
3.24%
Andel av årsavgift:
3.24%
Indirekt nettoskuldsättning
390 015 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr/mån
Summa
200 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]