Röda gatan 14A
Scrolla ner

Röda gatan 14A

775 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
67.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Berga
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 928 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Välkommen till en ofta efterfrågad tvåa på Röda gatan! En gata och en förening som fullständigt blommat! Om det är tack vare den omtyckta föreningen eller det trivsamma området är svårt att säga. Vad jag med säkerhet kan säga är att du helt klart bor i ett av kvarterets mest populära hus.

Bostaden disponerar 67,5 kvadratmeter kvm med ett väl tilltaget kök, inbjudande umgängedelar och sovrum i bra storlek. Ett stort badrum med ett öppningsbart fönster. God förvaring i många garderober och separat klädkammare. Genomgående för bostaden är trivsamt ljusinsläpp. Med fönster på två håll och lagom högt upp i huset på våning två. Här bor du med föreningens mysiga innergård åt väster och lummiga omgivningar på husets baksida. Balkongen är inglasad och ENORM. Placerad i uppskattat västerläge och garanterar många sköna soltimmar från tidig lunch och framåt.
Området Riksbyggen Brf Arkaden är en förening känd för sitt välskötta område och trivsamma umgänge. När du inte njuter av solen på balkongen finns fina grillplatser, grönytor och lekplatser på föreningens innergård. Här bor du i ett lugnt och trivsamt kvarter med närhet till mataffär, grönområde och kommunikationer.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Röda gatan 14A
Postadress
393 58 Kalmar
Område
Berga
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
45
Boarea
67.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 928 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 145 kr för bredband.
Pris
775 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

En ljus och rymlig hall möter oss i dörren. Här finns goda avhängningsmöjligheter, städskåp och separat klädkammare. Genomgående för hemmet är ljusa och smakfulla färgval.

Från hallen till höger ligger det stora badrummet. Här finns kommod med handfat, toalett och dusch. Fönster släpper in härligt dagsljus och gör det lätt att vädra. Utrymme för tvätt och tork finns.

Det hemtrevliga och uppfräschade köket ligger till vänster från hallen. Fina förvarings- och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, kyl/frys samt en mindre frys. Intill det stora fönsterpartiet som vetter mot föreningens innergård finns en naturlig plats för matbordet.

Rakt fram öppet från hallen välkomnas vi in i det stora och ljusa vardagsrummet. Fint parkettgolv, som är återkommande i hall, kök och sovrum. Härifrån når vi den stora, inglasade balkongen. Här kan du blicka ut över hela kvarteret. Solen gör dig sällskap från tidig lunch och framåt.

Från vardagsrummet når vi sovrummet som bjuder på gott om svängrum och förvaring i många garderober. Fönster mot lummig skog och helt fritt från insyn.

Byggnadsår
1968
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
I föreningen finns föreningslokal och tvättstugor.
Balkong
Ja
Uteplats
Stor, inglasad balkong i suveränt västerläge med eftermiddags- och kvällssol.
Bilplats
Garageplats går att hyra. Separat kö.
Parkeringsplats går att hyra. Separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-27)
Primärtenergital
148 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Riksbyggen BRF Arkaden
Om föreningen
Stambyte och renovering av badrum andra hälften av 90-talet
2003 - Fläktar och renovering av trapphus samt byte av lägenhetsdörrar.
2011 - Renovering av tvättstugor och föreningslokal
2016 - Fönsterbyte
2016 - Tilläggsisolerat på vindarna
2016 - Bytt till energieffektiva fläktar på taken.
2016 - Nya cykelställ på gården
2016 - Planterat japanska körsbärsträd
2016 - Installation av underjordisk sopkasun.
Byggnadsår
1968
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2810
Föreningens ekonomi
För vidare för information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen se årsredovisningen alternativt kontakta styrelsen för Brf Arkaden.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
180 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
Tv via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Telenor (fiber) eller Com Hem. 100 Mbit/s bredband via Com Hem, Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 145 kr i månaden för fiberbredband.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Stora, välskötta innergårdar.
Parkering
Garageplats går att hyra. Separat kö.
Parkeringsplats går att hyra. Separat kö.
Gemensamma utrymmen
Det finns två tvättstugor och en grovtvättstuga i separata hus, föreningslokal samt övernattningslägenhet.

Ekonomi

Pris:
775 000 kr
Månadsavgift:
4 928 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 145 kr för bredband.
Andel i föreningen:
0.52862%
Andel av årsavgift:
0.52862%
Indirekt nettoskuldsättning
181 079 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
1 520 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr/mån
Summa
200 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]