Oxhagsvägen 2A
Scrolla ner

Oxhagsvägen 2A

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
1 rum, varav sovrum
Boarea/biarea:
45.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Oxhagen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 089 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Nu finns chansen att förvärva en av de få ettorna på omtyckta Oxhagsvägen. Optimalt placerad i huset, med endast några få trappsteg till ytterdörren men fortfarande lagom högt upp för att slippa besvärande insyn.

Sällan har 45,5 kvadratmeter fördelats och disponerats så väl som här. Förvänta dig en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Ditt badrum är helkaklat och utrustat med tvättmaskin. Köket är modernt och välutrustat med gott om arbetsytor och plats för stort matbord. Från köket når vi den väl tilltagna balkongen som pekar rakt mot eftermiddags- och kvällssolen. Det stora allrummet bjuder på gott om svängrum. Ägaren har delat av rummet med läckra industriväggar i glas. Bakom glasväggen placerar du sängen och på andra sidan väggen låter du soffan ta plats. Två stora fönsterpartier med fria vyer bidrar till det fina ljusinsläppet.
Området Fördelarna med att bo på Oxhagsvägen är många. Du bor med låg avgift i en omtyckt förening. Avståndet till city, universitet, hav och köpcentrum är alla inom gång/cykelavstånd. I närhet har du fina strövområden och även omtyckta Skälby gård. I föreningen finns tvättstugor och övernattningslägenhet.

Varmt välkommen på visning!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Oxhagsvägen 2A
Postadress
392 38 Kalmar
Område
Oxhagen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
137
Boarea
45.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
1 rum och kök
Månadsavgift
3 089 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

En etta med allt du kan tänkas behöva! I ett naturnära men fortfarande citynära område på Oxhagsvägen 2A hittar du ditt nästa boende.

Redan i hallen möts vi av ett härligt dagsljus. Fötterna har du hunnit placera på mörka, läckra golv. Likadana golv möter oss i samtliga rum. I hallen har man valt att maximera utrymmet. Smarta förvaringslösningar i flera garderober.

Till höger om hallen ligger det helkaklade badrummet. Här finns dusch med platsbesparande vikväggar, vägghängd wc, kommod med handfat, handdukstork och spegelskåp med inbyggd belysning. Bekvämt med egen tvättmaskin.

Det moderna köket nås från hall och allrum. Det stora fönsterpartiet bjuder på fina vyer och gott om ljusinsläpp. Vita, profilerade skåpluckor och mörka bänkskivor. Njut av ett praktiskt kök i tidlös design med stora arbetsytor och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, varmluftsugn, micro, induktionshäll och fläkt.Här kan du laga mat utan att gästerna känner sig övergivna. Placera de antingen runt matbordet eller på balkongen. Köket rymmer med enkelhet matbord för 4 personer. Från köket når du västerbalkongen.

Allrummet bjuder på många kvadratmeter. Den öppna planlösningen möjliggör flera olika möbleringar. Tidigare ägare valde att sätta upp en glasvägg för att avskilja sällskapsdel från sovdel. Rummet ger plats för soffhörna och kontor på ena sidan och säng på andra sida. Stora fönsterpartier ger rummet gott om ljus.

Byggnadsår
1963
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd i huset och tvättstuga i grannhuset. Samlingslokal, hobbyrum och övernattningslägenhet (200 kr/natt) finns i föreningen.
Balkong
Ja
Uteplats
Väl tilltagen balkong som vetter åt väster.
Bilplats
Parkeringsplats går att hyra för cirka 100 kr/mån respektive 150 kr/mån (med elstolpe). Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-01-09)
Primärtenergital
168 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Kalmarhus 15
Om föreningen
Byggår 1963 - 1964

2004 Totalrenovering av badrum och byte av stammar.
2008/2009 Nya fönster, persienner och renovering av balkongerna
2009/2010 Modernisering av hissar
2012/2013 Yttre miljö
2014/2015 Värmesystem (termostatventiler, nya pumpar)
2017/2018 Installation av säkerhetsdörrar, postboxar och passersystem

Hobbylokal i föreningen där boende har tillgång till diverse verktyg och maskiner för träbearbetning, m.m. Det finns även ett gästrum som medlemmarna kan nyttja för ca 100 kr/natt samt föreningslokal och ett pentry.
Byggnadsår
1963
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-1887
Föreningens ekonomi
God ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
163 st
Antal lokaler
19 st
TV/bredband
Ansluten till kabelnät, grundutbud ingår månadsavgiften. Bredband, ingår ej i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkeringsplats går att hyra för cirka 100 kr/mån respektive 150 kr/mån (med elstolpe). Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 089 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
0.43029%
Andel av årsavgift:
0.43027%
Indirekt nettoskuldsättning
84 593 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
150 kr/mån
Summa
150 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]