Utrustningskajen 9 På första parkett mot vattnet
Scrolla ner

Utrustningskajen 9

5 200 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
98 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 272 kr/mån

1 dag kvar till visning.

22 Juli
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem Nu finns det! Boendet där du inte behöver välja bort något. Ett hem som efter mycket högt ställda krav på utförande och material nu väntar på dig. Med genomgående högkvalitativa materialval och skräddarsydd design av inredaren och tv-profilen Mija Kinning, är detta lägenheten för den kräsna köparen. Dessutom har nuvarande ägare med varsam hand förfinat och förgyllt bostaden med vackra attribut och smakfull inredning. Däribland en vacker industrivägg i glas och svartlackerad metall, skräddarsydd för just denna bostad.

På våning 3, ut mot vattnet, bor du med en spektakulär panoramavy och havets skådespel i blickfånget. Bostadens placering på första parkett resulterar i underbart ljus, påtaglig rymd och en utsikt ingen någonsin kan se sig mätt på. En balkong på gaveln tillåter dig njuta av solen tills den går ner i väster. Härifrån blickar du ut över Ängös vackra boende och sjöbodar och några av stadens landmärken. Låt blicken vandra och njut av lugnet från vågornas kluckande och havets brus. Tidigare ägare har glasat in balkongen och därmed också förlängt säsongen. Invändigt vågar jag påstå att detta är en av de mest påkostade treorna i föreningen. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband och garageplats med laddbox! I föreningen installeras just nu solceller.
Varvsholmen Samtidigt som du når stadens centrum på några få minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt och vidsträckt vatten alldeles utanför fönstret. Upplev den enorma frihetskänslan med öppna vyer som ständigt förändras efter vädrets makter. Ovan nämnda i kombination med sitt strategiska läge gör Varvsholmen till ett av Kalmars mest exklusiva bostadskvarter. Bekvämligheter såsom hiss direkt från garaget till våningsplanet och direkt närhet till bad och båtliv.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Utrustningskajen 9
Postadress
392 30 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
A1302
Boarea
98 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 272 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats med laddbox. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
Pris
5 200 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Parkera bilen i garaget och ta bekvämt hissen upp till denna fantastiska bostad. Välkommen in till ett hem utöver det vanliga. I hallen sätter du fötterna på klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar fin 1-stavs parkett i ljus ek vid. Likadana golv löper sedan enhetligt vidare i hela bostaden. Genomgående för bostaden är behaglig golvvärme. Samtliga väggar i bostaden är vita förutom i hallen. Där möts vi av en tegelimitation på delar av väggarna. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor i dubbel skjutdörrsgarderob.

Vi följer ljuset och stiger in i sällskapsrummet som ligger med öppen planlösning till köket. Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten! Rummet är så pass stort, att det på ett naturligt vis går att skapa ytterligare ett rum, utan att på något sätt frånta känslan av luft och rymd. Det är något som nuvarande ägare har valt att göra genom att installera en industrivägg med skräddarsydda glaspartier och svartlackerade metallramar. Mer om rummet lite senare. Låt oss istället utforska dansgolvet, eller jag menar vardagsrummet i öppen planlösning till köket.

Det är här vi får det bekräftat, läget är svårslaget! På en helt perfekt höjd med känslan av att vi går på vatten. Ljusa högkvalitativa material- och färgval, allt för att förstärka det otroliga ljusinsläppet. Rummet upplevs stilrent, modernt och tidlöst. Addera soffgrupp och ditt allra bästa sällskap för att njuta av havets skådespel. Härifrån tar vi oss ut på den stora vinkelformade balkongen, som bildar en länk med den omgivande naturen.

I köket möts vi av en stilsäker inredning från Ballingslöv med materialval som slår det mesta. Vad sägs om vit skåpinredning med inslag av trä. Köksön är ett stort plus med god förvaring- och avlastningsyta. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, inbyggnadsugn/mikrovågsugn, fläkt och induktionshäll. Känn ingen begränsning vid middagssittningen. Här omges du och dina gäster av stora fönsterpartier med vackra utblickar mot vattnet.

Nu till rummet. Det är svårt att inte vidröra glasdörrarna. Sådan perfektion. Dubbeldörrar rakt in i härligheten. Rummets storlek möjliggör namn såsom kontor, barn- eller gästrum. Eller kanske förverkligar ni drömmen om en walk-in-closet? Ja, ni avgör.

Tillbaka i hallen når vi hemmets första badrum av två. Det stora badrummet nås från sovrummet. Gemensamt för båda är stilrena val av kakel och klinkers, behaglig golvvärme och en känsla av lyx! Badrummet som nås från hallen är utrustat med dusch, toalett samt kommod med handfat. Det stora badrummet erbjuder dubbeluppsättning av kommod med handfat och takdusch med glasvägg..

Sovrummet nås via en passage. På båda sidor om passagen finns skjutdörrar, bakom dessa finns djupa, inredda klädgarderober. Sovrummet är placerat med ett lugnt läge mot husets gavel. Rummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. På golvet vilar nylagt parkettgolv (2024). Från sovrummet når vi det stora badrummet.

Tvättrummet ligger i anslutningen till hallen. Här finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättho samt hyllsystem för förvaring. Vardagslyx när det är som bäst!

Byggnadsår
2017
Våningsplan
3 av 5. Hiss finns.
Renovering
2019 Balkong:
Öppningsbar inglasning, Alnova, runt hela balkongen. Tätningar mellan glasen på befintligt balkongräcke med aluminiumlister.
Tätningar med cellplast mellan glasräcke och betongplatta.
Kirsch gardinstänger för insynsskydd.
2020:
Massivt trallgolv, sibirisk lärk, på hela balkongen.

2019 Stora rummet:
Solskydd, Luxaflex plisséer, i två fönster.
Industrivägg i glas och metall, Smidige Modigh, Smedby.
Ljusramp ovanför industrivägg.

2019: Sovrum
Klädförvaring, hyllsystem m.m Elfa.

2019 Tvättstuga:
Hyllsystem Elfa.

2019 Hall:
Klädförvaring, hyllsystem m.m Elfa.
Väggbeklädnad på delar av hallväggarna, tegelstruktur.
Innerdörrar omlackerade, NG:s Lackering AB, Smedby.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett stort förråd. Cykelrum finns.
Balkong
Ja
Uteplats
En väl tilltagen hörnbalkongen är alldeles ljuvlig, likaså utsikten. Förutom havet blickar du ut över Ängös vackra boende och sjöbodar, Ölandsbrons siluett och några av stadens landmärken. Trall i lärkträ och inglasning.
Bilplats
Garageplats med laddbox ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-02-02)
Primärenergital
100 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Riggen 1
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2017/2018. Hemsida: brfriggen.se
Byggnadsår
2017
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769629-4672
Föreningens ekonomi
För vidare information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
59 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Tv, bredband och telefoni via Telia (fiber) ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats ingår i månadsavgiften.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd och miljörum.

Ekonomi

Pris:
5 200 000 kr
Månadsavgift:
5 272 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats med laddbox. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
0.0181%
Andel av årsavgift:
0.0162%
Indirekt nettoskuldsättning
1 456 998 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]