Svensknabbevägen 23 123 kvadratmeter fördelat på fyra rum och kök plus en uthyrningsdel om 19 kvm.
Scrolla ner

Svensknabbevägen 23

4 350 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
123 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Svensknabben
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift:
7 318 kr/mån

Visning idag.

25 Juli
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem Välkommen till en bostad för dig som bara nöjer dig med det bästa. Välkommen hem till Svensknabbevägen 23.

Här bor du med orörd skog och natur som närmsta granne och med havet som utsikt. Påväg in till city, som bara är en färd på några minuter bort, passerar du hästhagar, vatten och skog.

Förutom läget blir planlösningen det stora dragplåstret. 123 kvadratmeter fördelat på en rejäl fyra och en perfekt uthyrningsetta med pentry och eget badrum med tvättmaskin. Båda med separata ingångar. Här är möjligheterna oändliga. Gör som nuvarande ägare - hyr ut ettan och minska boendekostnaden. Driver du eget har du här en perfekt möjlighet att ha kontoret vägg i vägg. Skulle man istället vilja ha fler sovrum är det enkelt att öppna upp mellan lägenheterna.

Nuvarande ägare har lagt en stor dos av tid, pengar och kärlek på bostaden. Allt är på något sätt uppfräschat, förfinat eller utbytt. Här kan du bara flytta in, vara och njuta!

Dina uteplatser är välplacerade i varsitt hörn. På den ena möter du morgonsolen medan den andra pekar åt söder och bjuder på utblickar mot Kalmarsund och Ölandsbron.

Det som fångar vår uppmärksamhet interiört är alla fönster som sprider ut sig i tre väderstreck! I samtliga väderstreck kan du förvänta dig slående vyer. Planlösningen är modern och öppen. Här har det sociala satts i centrum. Kök och sällskapsrum samsas om många kvadratmeter med en centrerad köksö som fint binder samman rummen. Sovrummen är lugnt placerade och utspridda i bostaden. Goda förvaringsmöjligheter i klädkammare och skafferi/förråd. Två helkaklade badrum samt en separat tvättstuga. Genomgående väldigt gott skick med ljusa väggar och nyslipat parkettgolv från Kährs alternativt nylagt klinkergolv.
Området och föreningen Samtidigt som du når stadens centrum på några få minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt alldeles utanför fönstret. Upplev den enorma frihetskänslan med öppna vyer som ständigt förändras efter vädrets makter. Det unika läget vid skogen och havet men ändå med direkt närhet till city är efterfrågat i dagens samhällstempo! Bekvämligheter såsom egen garageplats med laddbox, stort förråd och direkt närhet till bad och båtliv. Möjlighet till båtplats! Endast 200 meter till badstege och bastun i båtklubben.

Några korta ord om föreningen. Solid, lågt belånad och framåtsträvande. Nuvarande ägare betalar 2 818 kronor/månaden efter avdraget på 4 500 kronor för uthyrningen av ettan. I avgiften ingår värme, vatten, garageplats, bredband och kabel-TV. Oslagbart!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Svensknabbevägen 23
Postadress
393 51 Kalmar
Område
Svensknabben
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1002
Boarea
123 m² (Areauppgifter enligt bostadsföreningen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 4 sovrum
Månadsavgift
7 318 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, garageplats och förråd.
Pris
4 350 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning, fyra

Det är alltid lika trevligt att få presentera ett boende utöver det vanliga!

Med ingång från markplan, utan ett enda trappsteg välkomnas du in. Här gäller det att välja rätt ytterdörr. Det finns ju faktiskt två till just denna bostad. Men, vi börjar i den större delen.

Du möts av en ljus hall där ljuset från tre håll möts. Fötterna sätter vi på nylagt klinkergolv. Väggar, tak och lister är nymålade 2022. I resterande rum vilar nyslipat parkettgolv från Kährs. I hallen finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen ligger gästtoaletten med dusch. Toaletten har nuvarande ägare fräschat upp med nytt klinkergolv, nymålade väggar och ny inredning.

Rakt fram öppnar sällskapsdelen upp sig med kök och sällskapsrum i öppen planlösning. Det är här vi får det bekräftat, läget är svårslaget! En helt fantastisk utsikt och ett slående ljusinsläpp! Njut av den första av många utblickar över Kalmarsund och hela Svensknabben. Den öppna och generösa golvytan möjliggör flera olika möbleringar. Sällskapsdelen är din att inreda - helt efter tycke och smak. Nuvarande ägare har fått plats med matbord, tv- och läshörna. Som nämnt, ytorna är tilltagna. Listan över förbättringar kan göras lång men kortfattat har väggar, tak och lister fått sig en omgång. Parkettgolvet är nyslipat och innerdörrarna är omlackade. I anslutning till rummet finns ett uppskattat skafferi/förråd. I sällskapsrummet finns möjlighet till eldstad/kamin.

Vid tillagning av mat står du tryggt i ett välutrustat kök från Tibro. Bakom skåpluckor gömmer sig oanade förvaringsytor. Den nyare (2020) maskinparken består av kyl, frys, induktionshäll, ugn, micro och diskmaskin. Medan du hackar, skivar och steker låter du middagsgästerna mingla och socialisera runt köksön. Värt att nämna: köksluckorna är omlackade, nya bänkskivor och nytt stänkskydd i kvartskomposit.

Från sällskapsdelen och köket har vi utgång till den första av två uteplatser. Med ett eftertraktat läge i söder blir detta en given plats för långa frukostar, varma luncher och svala eftermiddagar.

Samtliga sovrum är väl tilltagna och strategiskt utspridda i bostaden. De tre sovrummen som är i denna del av bostaden nås via den inre hallen. Det stora sovrummet ligger längst ner i hallen och bjuder på förvaring i flera garderober samt tillgång till en praktisk klädkammare. Mellan sovrummen finns utgång till en mysig uteplatsen som vetter mot skogen och morgonsolen. I alla sovrum har väggar, tak och lister målats och golven är nyslipade.

Det stora badrummet är fräscht och helkaklat. Nytt klinkergolv, nymålat tak och ny inredning. Här finns kommod med dubbla handfat, badkar, toalett, handdukstork och spegel med infälld belysning. Behagligt med golvvärme (el) i såväl detta badrum som gästtoaletten. Trivsamt med ett öppningsbart fönster mot skogen.

Detta hem har också en avdelning för tvättbestyr. Tvättmaskin (2023) och torktumlare (2023) samt arbetsyta. Tvättstugan ligger i nära anslutning till det stora sovrummet.

Den perfekta ettan

Från den ena bostadens delen till den andra. Låt oss gå ut i trapphuset och välja nästa ytterdörr. Här är samtliga väggar, tak och lister nymålade 2023. Samma år slipades parkettgolvet. I uthyrningsdelen finns ett pentry med kyl/frys, induktionshäll, micro och diskho. Ett stort rum med fönster mot framsidan och ett fullutrustat badrum med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin. Storleksmässigt pratar vi om 19 kvadratmeter, så med andra ord en helt perfekt etta!

Byggnadsår
2002
Uppvärmning
Bergvärme
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Renovering
Hallen:
Klinkergolv 2022

Elfa hyllor/hängare 2022

Tak/vägg/lister målades 2022

Badrum lilla:
Klinkergolv 2022

Tak målades 2022

Badrumsinredning 2022 (exkl handdukhängare el, spegel)

Badrum stora:
Klinkergolv 2022

Tak målades 2022

Badrumsinredning 2022 (exkl spegel, badkar)

Huvudrum:
Väggar/tak/lister målades 2022

Kährs Golv slipades 2021

Innerdörrar lackades 2022

Kök:
Vitvaror Electrolux 2020 (exkl fläkten, servad 2024)

Köksbänk/stänkskydd kvartkomposit från Nerostein 2022

Köksluckor lackades 2022

Sovrum 1-3:
Tak/vägg/lister målades 2022

Garderobsdörrar lackades 2022

Kährs golv slipades 2021

Klädkammare:
Tak/vägg/list målades 2022

Elfa hyllor/hängare nya 2022

Ventilation servad 2022

Förråd 2, skafferi:
Tak/vägg/list målades 2022

Tvättstuga:
Tvättmaskin (A) & Torktumlare(A++) LG, 2023 dec

Klinkergolv 2022

Tak målades 2022

Gästlägenhet:
Tak/vägg/list målades 2023

Micro, induktionshäll nya 2023

Dörrar/skåpsluckor lackades 2023

Toalettstol/blandare/duschsett 2023

Kährs Golv slipades 2023

Övrigt/Garage:
Separat elmätare till gästlägenhet installerat, 2023

Eluttag, lampknappar, markisknapp nästan samtliga bytt till Schneider 2023

Elbilsladdare (Easee) garage installerat 2022

Port-öppnare garage ny 2023
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett stort förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Två uteplatser som pekar rakt ut mot naturen. Förvänta dig fina vyer mot skog, hav och Ölandsbron.

Uteplatsen med utgång från sovrummet väcker dig med soluppgången.

Den något större uteplatsen som nås från kök och sällskapsrum bjuder på söderläge och sol stora delar av dagen. Härifrån skymtar du Kalmarsund och Ölandsbron.
Bilplats
Till lägenheten följer ett garage med laddstolpe. Förrådet ligger i anslutning till garaget.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-10-04)
Primärenergital
75 kWh/m2/år
Energiklass
C
Namn
Brf Solbacken
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Svensknabben 7 med adress Svensknabbevägen 19, 21 och 23 i Kalmar.
Byggnadsår
2002
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769608-5765
Föreningens ekonomi
God ekonomi, belåningsgrad cirka 5 500 kr/kvm. För mer information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
28 st
TV/bredband
Tv via Tele2, ingår i månadsavgiften. Bredband via Tele2, ingår i månadsavgiften.
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2021
Träfasader ommålade på huvudbyggnaderna.

2018/2019
Byte av värmepumpar.
Ytbehandling av garagelängor.
Parkering
Garageplatser och utöver det finns gratis parkering utomhus.
Gemensamma utrymmen
Miljörum i anslutning till garagen.

Ekonomi

Pris:
4 350 000 kr
Månadsavgift:
7 318 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, garageplats och förråd.
Andel i föreningen:
4.65278%
Indirekt nettoskuldsättning
634 998 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr/mån
Summa
500 kr/mån
Driftkostnaden inkluderar elförbrukningen för ettan. Nuvarande ägare att satt in en seperat elmätare för uthyrningsdelen.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]