Norrgårdsgatan 11B Renoverad tvårummare i stabil förening!
Scrolla ner

Norrgårdsgatan 11B

1 790 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
57.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Norrgård
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 070 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Norrgård är ett område som bara tycks bli mer och mer populärt för varje år – och inte är väl det konstigt med tanke på det korta avståendet till city, universitetet, köpcentrum och fina strövområden längs med vackra Kalmarsund. På detta attraktiva läge kan jag nu presentera en tvårummare om 57,5 välplanerade kvadratmeter på andra våningen i huset på Norrgårdsgatan 11B.

Med fönster på två håll blir du bortskämd med dagsljus. Köket är modernt och smakfullt inrett. Ditt badrum är totalrenoverat alldeles nyligen och utrustat med tvättmaskin med torkfunktion. Det stora vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matsalsbord för dina nära och kära. Härifrån har du dessutom utgång till en väl tilltagen inglasad balkong i högt och soligt västerläge där de kommande varmare månaderna kommer spenderas som allra bäst.
Området I den låga månadsavgiften om 3 070 kr ingår värme, vatten, kabel-tv, fiberbredband samt förråd. Föreningen är mycket lågt belånad, vilket tryggar inför framtiden. Dessutom har husen försetts med solceller. I föreningen finns övernattningslägenhet och flera lek- och grillplatser. Tvättstuga i grannhuset och närhet till parkeringsplatser. Läget på Norrgård brukar oftast beskrivas som Kalmars mittpunkt. Här har du nära till precis allt. Stormarknad, Skälby och city.

Välkommen till Norrgårdsgatan 11B!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Norrgårdsgatan 11B
Postadress
392 42 Kalmar
Område
Norrgård
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
33
Boarea
57.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 070 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten kabel-TV och bredband.
Pris
1 790 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Stig in! Redan i hallen möts vi av härligt ljusinsläpp som når oss via köket i öster och vardagsrummet i väster. Avhängningsmöjligheter direkt innanför entrén och förvaring i garderob. Fötterna har du hunnit placera på klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar ett nylagt mörkt lamiantgolv vid.

Första svängen till höger leder oss in i köket. Även här möts vi av mörkare golv. I köket har man tänkt till vid renovering. Köket har breddats och fondväggen till vänster är upplyst av spotlights. Vita luckor med rostfria beslag, mörkt stänkskydd och rostfria vitvaror. Stora arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Vad mer kan man önska? Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn och micro, induktionshäll, integrerad kyl/frys samt diskmaskin.

Från hallen når vi sovrummet som ligger med ett perfekt läge, lugnt och insynsskyddat mot husets framsida. På den nyligen ommålade (2019) väggarna pryder vad jag skulle kalla den-perfekta-sovrumsfärgen. Den finaste tonen av grått. Rummet är stort och rymmer med enkelhet dubbelsäng och nattduksbord. Förvaring i garderober med spegelskjutdörrar längs med ena långsidan. Garderoben är inredd och utrustad med belysning.

Sällskapsrummet breddar ut sig över många, härliga kvadratmeter. Här får hela gänget plats! Fötterna har du hunnit placera på parkettgolv. Även här har nuvarande ägare målat om 2019. Rummet i sig erbjuder olika möbleringsmöjligheter. Plats finns för soffa, elektronik och matmöblemang. Härifrån når du bostadens "extra rum", nämligen den inglasade balkongen. Addera infravärme och nyttja balkongen året runt!

Badrummet är helkaklat och fräscht. Här finns dusch med glasvägg, toalett, kommod, handdukstork och spegelskåp med ljusramp. Bekvämt med egen tvättmaskin! Spotlights i taket.

Byggnadsår
1961
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större och tvättstuga i angränsande fastighet. I föreningen finns dessutom en gästlägenhet - perfekt när vänner och familj är på besök.
Övrigt
2022:
- Totalrenovering av badrum.
- Nya golv i samtliga rum (ej kök).

Kök:
- Ny blandare och ny diskho.
- Ny kyl/frys
Balkong
Ja
Uteplats
Stor inglasad balkong med sol från lunch fram till solnedgång. Trall, infravärme, solskyddsgardiner och eluttag finns.
Bilplats
Parkeringsplats går att hyra för 100 kr/månaden. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-08-07)
Energiklass
E
Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus
2014 Förbättring av utemiljöerna
2018 Nya låssystem
2018 Utemiljön
2019 Fasadputsning
2021 Tvättstugeutrustning
2022 Solceller
2023 Porttelefoner kopplade till mobilen.
Byggnadsår
1961
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2075
Föreningens ekonomi
God ekonomi i föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
252 st
Antal lokaler
34 st
TV/bredband
Tv via Tele2, grundutbud med ca 15 kanaler ingår i obligatoriskt tillägg om 49 kr/mån! Fiberbredband via Halebop, ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkeringsplats går att hyra för 100 kr/månaden. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större, föreningslokal och tvättstuga. I föreningen finns dessutom en ny gästlägenhet - perfekt när vänner och familj är på besök.

Ekonomi

Pris:
1 790 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 070 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten kabel-TV och bredband.
Andel i föreningen:
0.386%
Andel av årsavgift:
0.38602%
Indirekt nettoskuldsättning
51 395 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
3 596 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
150 kr/mån
Summa
150 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]