Strandstigen
Scrolla ner

Strandstigen

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Kommun/Område:
Mörbylånga / Isgärde/Stora Rör
Bostadstyp:
Tomt
Fast.beteckning:
Isgärde 4:80

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till Strandstigen och ett av Stora rörs bästa lägen På den västra sidan av Öland, exakt på gränsen mellan Mörbylånga och Borgholms kommun ligger Stora rör. Denna pärla som förenar de båda kommunerna genom såväl land som hav med sitt havsnära läge i kanten av Kalmarsund.

Stora rör fick sitt namn efter det stora stenröse som låg strax norr om hamnen under bronsåldern. När kajen och pirarna byggdes under slutet av 1800-talet gjordes det med hjälp av sten från röset.

Idag är det ett gemytligt område av villor och fritidshus med gångavstånd till den fantastiska hamnen som sommartid blommar upp till en oas av sommargäster, restauranger och båtar som försiktigt vaggar i hamnen. Här finns också en av Ölands absolut mest välbesökta pärlor, Mormors stenugnsbageri, som lockar såväl boende som besökande för att njuta av deras fantastiska bröd och bullar!
Förverkliga ditt sjönära drömboende Nu finns möjligheten att förvärva denna synnerligen attraktiva tomt om 1961 kvm med ett havsnära läge och direkt närhet till såväl trevliga badplatser som padel- och tennisbanor. Därtill ca 15 min resväg till den omåttligt populära och trevliga golfbanan vid Ekerum Golf och resort. Här hinner du såväl ta ett morgondopp som köpa färska frallor till frukosten inom loppet av att kaffet bryggs. Helt klart ett av Stora rörs bästa lägen.

Här finns möjlighet att uppföra byggnad om 200 kvm, varav 150 kvm för huvudbyggnad och 50 kvm för komplementbyggnad. Se detaljplanen för mer information om byggnaders utformning.

Tomten är friköpt och strandskyddet på tomten är upphävt.
Vatten och avlopp är framdraget till tomtgräns så en anslutningsavgift tillkommer. Avgift för elanslutning tillkommer därtill.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Fakta och dokument

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Isgärde 4:80
Adress
Strandstigen
Postadress
38695 Färjestaden
Område
Isgärde/Stora Rör
Kommun
Mörbylånga
Tomtarea
1 961 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Vatten/avlopp
VA framdraget till tomtgräns. Anslutningsavgift tillkommer.
Tomten
Tomten är friköpt och strandskyddet på tomten är upphävt. Ursprungsfastigheten är Mörbylånga Isgärde 4:15. Se gällande detaljplan för mer information.

Avgift för VA och elanslutning tillkommer.

För frågor gällande bygglov och planbestämmelser:
[email protected] alt. tel. 0485-470 00

Se även gärna Mörbylånga kommuns hemsida för mer information om bygglovsprocessen. https://www.morbylanga.se/bygga-bo-miljo/bygga-nytt-andra-eller-riva/bygglovsprocessen/

För frågor gällande elanslutning:
Eon tel. 010-228 30 29

För frågor gällande VA-anslutning:
[email protected] alt. tel. 0485-470 00
https://www.morbylanga.se/bygga-bo-miljo/vatten-och-avlopp/anslutning-till-va-natet/
Byggrätt
Byggnad om 200 kvm i byggnadsarea får uppföras på tomten, varav 150 kvm för huvudbyggnad med en högsta nockhöjd om 6,5 meter och 50 kvm komplementbyggnad. Se detaljplanen för mer information om byggnaders utformning.

I tomtpriset ingår även en nybyggnadskarta.

Driftkostnader

Ekonomi

Taxeringsvärde:
661 000 kr (fastställt avseende år 2022)
Markvärde:
661 000 kr
Skatt/avgift:
6 610 kr
Typkod:
210, Småhusenhet, tomtmark

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Detaljplan (2020-09-28)
Rättigheter last: Last: Officialservitut Kraftledning Expr., 08-IM1-53/870.1
Last: Officialservitut Väg, 0840-2021/8.1

Ekonomi

Taxeringsvärde:
661 000 kr (fastställt avseende år 2022)
Markvärde:
661 000 kr
Skatt/avgift:
6 610 kr
Typkod:
210, Småhusenhet, tomtmark

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]