Doppingvägen 5 Vi åker knappt 10 min ut från Kalmars stadskärna och upplever här en skärgårdsidyll som är unik för Kalmartrakten.
Scrolla ner

Doppingvägen 5

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
148 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Boholmarna
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1950
Fast.beteckning:
Bo 1:133

Kontakta mäklaren för visning.

En havsnära familjeidyll Vi åker knappt 10 min ut från Kalmars stadskärna och upplever här en skärgårdsidyll som är unik för Kalmartrakten. Vi följer Boholmsvägen, som omgärdas av havet på bägge sidor, tills vi kommer ut på ön Kungsholmen. Med ett underbart västerläge ligger denna välskötta fastighet i ett av de mest natursköna och familjevänliga områdena i Kalmars närhet.
Svårslagna solnedgångar över viken När vi kommer runt villan, som har en diskret framtoning mot gatan, öppnar sig en vacker vy. Strandlinjen invid fastigheten är ca 40 meter med bl.a. egen brygga. Bostaden disponerar ca 150 kvm, fördelat på fem rum och kök, och är belägen på en härlig sjötomt om drygt 1 500 kvm. Bostadens generösa fönsterpartier som har anpassats efter detta svårslagna läge får linjen mellan interiör och exteriör att suddas ut. Solnedgångarna som kan skådas över vattnet är magiskt vackra!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Bo 1:133
Adress
Doppingvägen 5
Postadress
394 77 Kalmar
Område
Boholmarna
Kommun
Kalmar
Boarea
148 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 510 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

När vi kommer in i villan har vi inledningsvis en trevlig hall med bra klädförvaring och en klenod i form av en liten vedkamin. Härifrån når vi ett trevligt sovrum med grangolv.
Vardagsrummet har en trevlig interiör med furugolv och ett generöst ljusflöde från fönster i tre väderstreck där utsikt mot viken kan avnjutas. Rummet har också en öppen spis med Keddyinsats vilken sprider sin värme effektivt i villan. Nästa sovrum är generöst i sin storlek, har sjöutsikt, vitlaserade innertak och parkettgolv - ett trevligt rum!
Köket är ljust och praktiskt utformat. Matplatsen ligger i kökets förlängning och här finns gott om plats för umgänge och måltider. Tack vare ett generöst takfönster badar denna plats i ljus.
År 2001 byggdes det underbara allrummet som ligger ut mot havet med en bedårande närhet till vattnet. De stora panoramafönstren får gränsen mellan interiör och exteriör att suddas ut. Rummet har dessutom kvaliteter såsom helt öppet till nock, parkettgolv och braskamin samt utgång till ett stort, helglasat uterum i sydvästläge. Uteummet har skjutbara glaspartier, infravärme och utanför ligger ett generöst soldäck mot havet.
Återgår vi till köket har vi i dess anslutning tvättavdelningen. Här finns tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp. Här finns även en separat dusch samt en groventré som vetter mot garage och förråd.
Vi har också en del av huset som har inretts som en föräldrardel. Vi når först en inre hall med parkettgolv och förvaring i garderober. Intill finner vi ett rymligt badrum med duschhörna, dubbla handfat med kommod och massvis av förvaring samt klinkergolv med golvvärme. Här ligger slutligen även det mycket generösa föräldrarsovrummet med furugolv, ljust innertak samt utgång mot trädgården.

Byggnadstyp
1-plan
Byggnadsår
1950 (Tillbyggnader 1979, 1989 samt 2001.)
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Direktverkande el samt luftvärmepump. Kaminer.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Nuvarande ägare sedan 2005.

Takomläggning utfördes 1989 samt 2001.

- Våtrumsrenovering utfördes 2000.
- Avfuktarinstallation utfördes 2005, byte av avfuktare 2020.
- Insats i kamin installerades 2008.
- Trädäck byggdes 2014.
- Varmvattenberedare installerades 2022.

Ytskikt har renoverats löpande.
Övriga byggnader/utrymmen
Friliggande garage med tillhörande förråd. Gott om förvaring med platsbyggda hyllplan och arbetsbänk. I garaget finns kompletterande kyl och frys. Carport. Enklare sjöbod.
Tomten
Ljuvlig, insynsskyddad tomt intill strandlinjen med egen brygga och stor gräsmatta.
Uteplats
Inglasat uterum med skjutpartier och utgång till altandäck. På tomten finns även ett tralldäck i två nivåer där det ena kröns av ett inbjudande spabad.
Bilplats
Isolerat, uppvärmt garage samt carport. Även plats för biluppställning på asfalterad uppfart.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-12-15)
Primärtenergital
141 kWh/m2/år
Energiklass
E

Driftkostnader

Hushållsel
52 787 kr /år
Vatten/avlopp
6 846 kr /år
Väg/samfällighetsavgift
1 650 kr /år
Renhållning
3 399 kr /år
Försäkring
4 000 kr /år
Summa
68 682 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
I kostnaden för el ingår även uppvärmningskostnaden inkl. uppvärmning av spabad och garage året om. Avdrag för elstöd är ej inräknat. Kostnaden för renhållning inkluderar även kärl för trädgårdsavfall.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
6 971 000 kr (preliminärt 2024)
Värdeår:
1968
Byggnadsvärde:
2 382 000 kr
Markvärde:
4 589 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev om sammanlagt 3 000 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Fiske

Planbestämmelser: Djur- Och Växtskyddsområde (1968-03-28) Byggnadsplan (1940-09-02)
Rättigheter last: Last: Avtalsservitut Fiske, 08-IM1-49/756.1

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]